Sivilce Nedir? Nasıl Önlenir?

Sivilce diğer bilinen adıyla akne, karma ve yağlı cilt tiplerinin sıklıkla karşılaştığı bir cilt problemidir. Ciltte yağ salgılayan kanalların tıkanması sonucu ortaya çıkar ve kırmızı renkte, kabarık bir şekilde görünür hale gelir. Sivilce genellikle yüz, sırt ve omuz gibi bölgelerinde gözlemlenmektedir. Sivilceye neden olan faktörlere değinecek olursak sadece tek bir sebep göstermemiz mümkün olmayabilir. Çünkü sivilce oluşumuna zemin hazırlayan birçok faktör bulunmaktadır. Bunların başlıcaları;

  • Genetik ve hormonal faktörler
  • Ergenlik dönemine geçiş
  • Ciltte sebum (yağ) oranının fazla olması
  • Stres
  • Cilt bakımının düzenli olarak yapılmaması

Akneye eğilimli cilt tiplerinin dikkat etmesi gereken en önemli nokta cilt bakımıdır. Çünkü bu cilt tipleri çevresel etkenler, makyaj kalıntıları gibi birçok faktörden hızlıca etkilenir ve gözenekler tıkanır bu durum ise ciltte sivilce oluşumuna zemin hazırlar. Özellikle yağlı cilde sahip kişilerin cilt bakımına ekstra özen göstermeleri gerekir. Cilt bakımında en temel adım olancilt tipiyle uyumlu temizleyici ile cilt derinlemesine arındırılmalı, sivilce önleyici krem krem veya yağsız nemlendirici sürülmelidir. Bu noktada akneli veya akneye eğilimli cilt tipleri için özel olarak geliştirilmiş Acnecinamide ürünleri doğru bir tercih olabilir. Cildin sebum (yağ) seviyesini kontrol altına alarak akne ve sivilce oluşumunu önler.

Markanın popüler ürünleri arasında yer alanAcnecinamide jel krem, cildi doğal nem dengesine kavuşturur. Sivilceyi ve buna bağlı olarak oluşan leke, kızarık görünümünü azaltır. Böylece cildiniz yeniden canlanır ve pürüzsüz görünüme kavuşur. Sabah ve akşam temizlenmiş cilde ince bir tabaka halinde sürün ve uygulamadan sonra cildi yıkamamaya özen gösterin.

Ürünlerin etkisi ve her bütçeye uyum sağlayan fiyat avantajı sayesinde Acnecinamide kullananlar tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir. Sizde tüm ürün çeşitlerini https://www.dermokozmetika.com.tr/acnecinamide link üzerinden inceleyebilir, dilediğiniz ürüne fırsatlarla sahip olabilirsiniz.

Bakmadan Geçme