Siyasette saflaşmanın ardındaki hesaplar

PKK'nın yan kollarından biri olarak bilinen 'Ateşin Çocukları İnisiyatifi' adlı oluşum, gene PKK tarafından yönetildiği bilinen 'Nuçe Civan' adlı internet sitesinde, Temmuz ve Ağustos aylarında çeşitli şehirlerde çıkan orman yangınlarını üstlendi.

PKK'nın yan kollarından biri olarak bilinen "Ateşin Çocukları İnisiyatifi" adlı oluşum, gene PKK tarafından yönetildiği bilinen "Nuçe Civan" adlı internet sitesinde, Temmuz ve Ağustos aylarında çeşitli şehirlerde çıkan orman yangınlarını üstlendi.

Açıklamada yangınların, Türk Ordusunun PKK'ya karşı yürüttüğü operasyonlara bir cevap olduğu, özellikle Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınıp yerlerine kayyum atanmasına karşı "eylemler" olduğu belirtildi.

"Nuçe Civan"daki açıklama gazete ve televizyonlarda haber oldu. Vatan Partisi söz konusu açıklama üzerine basın toplantısı yaptı. Kısacası ülkede, ormanların PKK tarafından yakıldığından haberi olmayan kimse kalmadı.

Ama aradan bir haftaya yakın zaman geçmesine rağmen, PKK merkezinden bir yalanlamanın gelmemiş olması, orman yangınlarının arkasındaki örgütün hangisi olduğunun başlıbaşına yeterli kanıtıdır.

Buna rağmen CHP, İyi Parti ve ÖDP'sinden TKP'sine kadar malum soldaki oluşumlardan da, orman yangınları konusunda bir ses çıkmaması ibret vericidir ve aynı zamanda ülke neler olup bittiği konusunda da son derece açıklayıcıdır.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme