SMA hastası Sena bebeğin tedavisi için gerekli meblağa ulaşıldı

Van'da yaşayan Evin ve Orhan Bilir çiftinin SMA Tip 1 hastası kızları Sena bebek için başlatılan yardım kampanyasıyla gerekli meblağa ulaşıldığını belirten baba Bilir, destek veren herkese teşekkür etti.

Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'ni haberine göre 18 Mart 2023 tarihinde dünyaya gelen SMA Tip 1 hastası Sena bebek için başlatılan “Senaya Umut Ol” kampanyası amacına ulaştı. Sena bebeğin babası Orhan Bilir, tedavi için gereken miktara ulaştıklarını belirterek, tedavi sürecinin başlayacağını belirtti.

Sena bebeğin ailesi, kızlarının tedavisi için gereken miktarı toplamak amacıyla "Senaya Umut Ol" kampanyası başlattı. Kampanya, sosyal medya ve medya aracılığıyla geniş kitlelere ulaştı. Binlerce kişi, Sena bebeğin tedavisi için bağışta bulundu.

Sena bebeğin babası Orhan Bilir, destek veren herkese teşekkür ederek, tedavi sürecinin başlayacağını belirtti.

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN BAŞLATTIĞI KAMPANYA 3 SMA HASTASINA UMUT OLDU

Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve yardımcısı Neslihan Şedal, yönetimi devralmalarının ardından gerçekleştirilen tebrik ziyaretlerinde vatandaşların çiçek ve hediyelerini kabul etmeyerek, SMA hastalarına bağış yapılmasını talep etmişti. Bu çağrıya yanıt veren yüzlerce vatandaş, SMA hastalarının IBAN hesaplarına gönülden bağışta bulundu.

Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada, “Yapılan bağışlar sayesinde SMA hastası Yamaç Evran Artuç ve Metin Öndil'in tedavileri için gerekli meblağlar toplandı ve tedavi süreçlerine başlandı. Şimdi bir bebeğimiz daha kurtuluyor. İki SMA hastasının ardından, Sena bebek için de gerekli miktar toplandı ve tedavi süreçleri başlayacak. Haydi Van; şimdi sıra ikiz kardeşler Nursima ve Aysima Öner'de. Hep birlikte el ele vererek bu minik kardeşlerimizin sağlıklarına kavuşmalarına yardımcı olabiliriz” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme