Sokak hayvanları için Van'da yeni destek hattı açıldı

İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından, sokak hayvanlarının refahını sağlamak amacıyla yeni bir ihbar hattı kuruldu. Sokak Hayvanları İhbar Hattı, vatandaşların sokak hayvanları ile ilgili tüm talep, öneri ve şikayetlerine anında müdahale edebilmek için 7 gün 24 saat hizmet veriyor.

İpekyolu Belediyesi yetkilileri yaptıkları açıklamada, "Van'da sokak hayvanlarının korunması ve refahı bizim en öncelikli konularımızdan biri. Vatandaşlarımızın sokak hayvanları ile ilgili her türlü talebine anında cevap verebilmek ve gerekli müdahaleyi sağlayabilmek için bu ihbar hattını kurduk. Vatandaşlarımızın desteği ile birlikte, sokak hayvanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya ve onların yaşam koşullarını iyileştirmeye devam edeceğiz. Halkımızı da bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Hatta gelen ihbarlar, belediye ekipleri tarafından değerlendirilerek hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulacak. Sokak köpekleri ve kedilerin beslenmesi, tedavisi, kısırlaştırılması, yuva bulunması gibi talepler öncelikli olarak ele alınıyor. Bunun yanı sıra, hayvanların maruz kaldığı kötü muamele, yaralanma veya ölüm gibi acil vakalar da anında müdahale ediliyor.

Belediye ekipleri tarafından düzenli olarak sokak hayvanlarının beslenmesi, kısırlaştırılması ve aşılanması gibi çalışmalar da yürütülecek. Özellikle kış aylarında yoğunlaşan bu faaliyetler sayesinde, sokak hayvanlarının sağlık ve refahı önemli ölçüde iyileştirilmiş durumda.

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 1
Sebahat Hanim 03 Ağustos 2024 07:44

Aileler, çocuklarının güvenliği için yetkililerden acil çözüm bekliyor.???????? Hangi Yetkililerden????????? Yetkili dediğiniz kişilerin canı yanmıyorki acil çözüm üretsinler. 2024 senesinde İHA SİHA ve bir çok silah ürettik ama maalesef "Sokak Köpekleri" sorununu çözemedik.Afrikada bile böyle bir sorun yok son iki senede 92 Vatandaşımız ölmüş .Hangi Belediye Başkanı cezalandırılmış?????? Hangi sorumlu Ceza almış ????Sayın Cumhurbaşkanım size soruyorum ???? Başkanlık sistemini getirdiniz ama daha sokak köpekleri sorununu çözemediniz.

Bakmadan Geçme