SOKAKLAR BUZ PİSTİNE DÖNDÜ

Geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışının ardından ara sokaklar temizlenmeyince sokak araları ve kaldırımlar buz pistine döndü.

İlhan Siyahtaş

Geçen hafta etkili olan kar yağışından dolayı bazı yollar buz pistine dönerken, vatandaşlar yürümekte zorluk çekiyor. Araçlarını hareket ettirmek ise neredeyse imkansız.

Ana arterlerde kaldırım ve caddelerde belediye ekipleri tuzlama çalışması yaparken, bazı bölgelerde buzlanma nedeniyle kayan otomobillerin karıştığı trafik kazaları meydana geliyor. Oluşan buzdan dolayı vatandaşlar ise yürümekte zorluk çekiyor.

Geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışı yerini soğuk havaya bıraktı. Kent merkezindeki kaldırım ve yollarda oluşan buzlanma nedeniyle yürümekte güçlük çeken vatandaşlar, yere düşmemek için büyük uğraşlar veriyorlar. Kent merkezi başta olmak üzere tüm mahallelerde bulunan sokak araları ile kaldırımlarda oluşan buzlanma, yayalara zor anlar yaşatıyor.

Özellikle ara sokaklardaki kaldırımlarda oluşan buzlanma, adeta buz pistini andırıyor. Kaldırımlarda yürümeye çalışanlar ise, yere düşmemek için yoğun çaba sarf ediyorlar. Belediye ekiplerince yapılan karla mücadele çalışmalarını yetersiz bulan vatandaşlar, kaldırımların temizlenmesini ve bundan sonraki kar yağışında bunlara dikkat edilmesini, zamanında kar temizliğinin yapılmasını istediler.

Bakmadan Geçme