Son dakika haberi... Van'da Bakanlık Heyecanı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bu akşam Bakanlar Kurulu'nu açıklayacak. Yeni Kabine'de Vanlı bir isiminde yer alacağı ileri sürülüyor.

TAKİP ET

Vansesi Haber Merkezi/Özel Haber

Türkiye bugün resmen, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçti. Başkan Erdoğan'ın yemin etmesinin ardından yeni sisteme geçilmiş oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'deki yemin töreni ve Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir konuşma yaptı.

Programa, yurt dışından 22 ülkenin devlet başkanı katıldı. TBMM Geçici Başkanı Durmuş Yılmaz, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, AK Parti Genel Başkanvekili ve TBMM Başkan Adayı Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, eski TBMM Başkanları İsmail Kahraman, Bülent Arınç, Köksal Toptan, Mehmet Ali Şahin, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz ile eşi Berna Yılmaz, Tansu Çiller, Yıldırım Akbulut, MİT Başkanı Hakan Fidan, yüksek yargı üyeleri, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, dini cemaatlerin liderleri, eski ve yeni dönem milletvekilleri, AK Parti genel başkan yardımcıları da törende hazır bulundu.

Başkan Erdoğan'ın açıklayacağı 16 kişiden oluşan Bakanlar Kurulu'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Vanlı bir isme teslim edileceği belirtiliyor. Uluslararası alanda başarılara imza atan Vanlı işadamı, Rixos Hotels Yönetim Kurulu ve Sembol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince'nin Kültür ve Turizm Bakanı olarak hükümette yer alacağı Ankara kulislerinde iddia ediliyor.

Türkiye'nin önde gelen girişimcilerinden Fettah Tamince,1972 yılında Van'ın Çaldıran ilçesinde dünyaya geldi. İlköğretimini Van Çaldıran İlkokulu'nda tamamladı. İlkokul eğitimden sonra eğitimine Antalya ve Almanya da devam eden Fettah Tamince ilk ticari girişlimlerine üniversite yıllarında başladı. Tamince'nin sahibi olduğu şirketlerin faaliyet ve yatırım alanları bugün, turizm, otel yatırımları ve işletmeciliği, inşaat, enerji, gayrimenkul, eğitim gibi çeşitli sektörleri kapsamaktadır. Tecrübelerini kamu ve üniversite öğrencilerinin biraraya geldiği seminer ve konferanslarda paylaşmaktadır.Fettah Tamince'nin sahibi olduğu şirketlerin faaliyet ve yatırım alanları bugün, turizm, otel yatırımları ve işletmeciliği, inşaat, enerji, gayrimenkul, medya ve eğitim gibi çeşitli sektörleri kapsıyor. Türkiye, Kazakistan, Ukrayna, Rusya'da projeler hayata geçiren Fettah Tamince, ilk 5 yıldızlı lüks oteli olan Labada Oteli 2000 yılında Antalya Çamyuva'da denize sıfır konumdaki alanda 180 odalı inşa etti.

Haliç Port ihalesini alan Tamince, Ayrıca Tamince, Rixos Oteller zinciri ile yurt içinde ve yurt dışında 30''a yakın oteli bulunuyor. Star Medya Grubu, 2009 yılında Fettah Tamince tarafından Ethem Sancak'tan satın alınmıştı. 2013 Nisan ayında bu grubun yüzde 50'sini Azeri Socar Grubu'na satmıştı. Grupta geri kalan yüzde 50 hissesini 2014 mayıs ayında işadamı Ethem Sancak'a satarak medyadan çıkmıştı. Temmuz 2014 ayında da Star Medya'nın yüzde 50'sini sattığı SOCAR Grubu'ndan aynı miktarda hisseyi geri alarak medyaya dönmüş oldu.

Fettah Tamince, Kürtçe, Türkçe, Arapça, Almanca, İngilizce ve Rusça bilmektedir. Fettah Tamince, Duygu Tamince ile evlidir. İbrahim, Hatice ve Zeynep adında 3 çocuğu vardır.

Tamince, ticari faaliyetlerini ağırlıklı olarak Türkiye, Kazakistan, Rusya, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde yoğunlaştırmıştır. Bu ülkelerde çok sayıda başarılı şirket ve ortak girişim kurmuştur.

Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Rixos Hotels'in işletmesinde, Türkiye, Kazakistan, İsviçre, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya ve Hırvatistan'da toplam 27 otel bulunmaktadır.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme