Sorumsuz sürücülere sert tepki

Van'da otobüs durakları sorumsuz sürücüler tarafından işgal ediliyor. Duruma sert tepki gösteren vatandaşlar sorumsuz sürülere cezai işlem uygulanması gerektiğini söylediler.

Burhan Ergin

Van'ın büyük sorunlarından biri olan park sorunu çözülmüyor. Daha önce Van'ın en işlek caddelerini işgal eden bilinçsiz sürücüler bu kez de otobüs duraklarını park yerine çevirdi. Yasak olmasına rağmen otobüs duraklarına araçlarını park eden bilinçsiz sürücüler vatandaşların tepkisini topluyor.

Yaşadıkları mağduriyeti gazetemize anlatan vatandaşlar, yetkilileri göreve davet ederek, " Van'ın en büyük sorunlardan biri olan park sorununa bir yenisi eklendi. Daha önce bilinçsiz araç sürücüleri yol kenarlarına park ediyorlardı. Şimdi belediye ve halk otobüslerinin indir bindir yaptıkları duraklara araçlarını park etmektedirler. Biz bu sorunun bir an evvel çözülmesini istiyoruz. Duraklara araçlarını park eden araç sürücülerine cezai işlem uygulanmalı. Vatandaş olarak mağduriyet yaşıyoruz. Söz konusu sorunun bir an evvel çözülmesini istiyoruz" ifadelerini kullandılar.

"DUYARLILIK BEKLİYORUZ"

Van Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araç şoförleri ise araç sürücülerinin daha duyarlı olması gerektiğini söyleyerek, "Maalesef duraklara geldiğimiz zaman yolcularımızı yolun ortasında indirip bindiriyoruz. Bilinçsiz park eden araçlar yüzünden mecburen yolun ortasında duruyoruz ve arkamızdaki trafiğinde yoğunlaşmasına ve sıkışmasına neden oluyoruz. Onun için tüm araç sürücülerinden duyarlılık bekliyoruz ve toplu taşıma araçlarına ait olan duraklara araçlarını park etmemelerini istiyoruz" şeklinde konuştular.

Bakmadan Geçme