Sosyal medya ve siyaset

Teknoloji ve günlük hayatın iç içe geçmesiyle birlikte artık sosyal platformlarda hayatımızın vazgeçilmez bir nesnesi haline geldi.

Teknoloji ve günlük hayatın iç içe geçmesiyle birlikte artık sosyal platformlarda hayatımızın vazgeçilmez bir nesnesi haline geldi. Bu durumla birlikte özellikle ülkemizde ki genç nüfusunda göz önüne alındığında, çoğunluğu apolitik olan gençliğe ulaşmanın yegane yolunun sosyal medyadan geçtiği ve sosyal medya aracılığıyla ulaşılacak kişi sayısının daha fazla ve maliyetsiz olmasının, politikacılar tarafından da fark edilmesiyle birlikte hemen hemen her politikacının bir sosyal medya platformunda üyeliğinin olması kaçınılmaz olmuştur.

Sosyal medya üzerinden, politikacıların verdiği mesajlar siyasi olmakla birlikte kimi zaman mizahi yapıya da büründüğü görülmektedir. Bu yoldan genç seçmene ulaşan politikacılar, genç seçmeninde desteğini alarak ve miting gibi maliyetli bir faaliyet yerine sosyal medyanın nimetlerinden faydalanarak, hedefledikleri siyasi menzile ulaşmak istemektedirler.

Fakat sosyal medya üzerinden siyaset her zaman bu kadar masum olmamakla birlikte, artık ülkelerin kaderini de değiştirme noktasına getirmektedir. Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Trump'ın sosyal medya platformu olan Twitter üzerinden yapmış olduğu paylaşımlar, ülkemizde geniş yankı bulmuş ve uzun süre gündemi meşgul etmiştir. Sosyal medyanın bu denli yaygın olmadığı birkaç sene öncesine kadar, devlet başkanları yapacakları açıklamalar uzun uzun gözden geçirir, danışmanlarından fikirler alarak, fizibiliteler yapar, açıklamaların devletler arası ilişkilere ne gibi etkiler yapacaklarını hesap ederlerdi. Oysa şimdi tek bir tuşa ve tek kişinin fikrine bağlı olarak yapılan ilişkiler ne yazık ki devletler arasındaki ilişkileri olumsuz olarak etkilemektedir.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme