Sosyal meskenler kavşağı tehlike saçıyor

Şerefiye Mahallesi Erek Dağı Caddesi üzerinde bulunan Sosyal Meskenler Konutlarının yakınında yer alan kavşakta trafik ışıklarının olmamasından dolayı sürekli trafik kazaları yaşanıyor.

Şerefiye Mahallesi'nde bulunan Sosyal Meskenler Konutları'nın yakınında yer alan kavşakta, sinyalizasyon trafik ışıklarının olmayışı nedeniyle sürekli trafik kazaları meydana gelmekte. TOKİ sakinleri, bu durumun hem can güvenliğini tehdit ettiğini hem de günlük yaşamı olumsuz etkilediğini belirtiyorlar.

Erek Dağı Caddesi'ndeki kavşakta, seyrü sefer halindeki araçların hız sınırına riayet etmemeleri ve trafik düzeninin olmaması, kazaların artmasına neden oluyor. Sosyal Meskenler Konutları'nda ikamet eden vatandaşlar, bu sorunu defalarca yetkililere ilettiklerini ancak henüz bir çözüm bulunamadığını ifade ediyorlar.

TOKİ sakinleri herkesin bu durumdan rahatsız olduğunu ve yetkililerin bir an önce harekete geçmesini beklediklerini belirttiler.

Sosyal Meskenler Konutlarında ikamet eden vatandaşların yaptığı açıklamada, “Erek Dağı Caddesi Sosyal Meskenler konutlarının yanında bulunan kavşakta trafik ışıklarının olmamasından dolayı sık, sık trafik kazaları meydana gelmektedir. Defalarca yetkililere bildirdiğimiz halde buraya bir çözüm bulunamamıştır. Burada sık, sık trafik kazaları meydana gelmektedir. Korkudan çocuklarımızı markete, fırına gönderemez, dışarıya çıkaramaz olduk. Araçlar sinyalizasyon olmadığından hızlı gidip, geldikleri için trafik kazalarına sebep olmaktadırlar. Buraya acilen trafik ışıkları sinyalizasyon yapılmasını istiyoruz. Büyükşehir Belediye hizmet binası yanı başımızda. Belediye yetkilileri buradaki trafik ışıklarının eksikliğini görmüyor mu? Bir an evvel harekete geçerek trafik ışıkları bırakılmasını istiyoruz” dediler.

KAZALAR SADECE ARAÇLARLA DEĞİL, YAYALARLA DA YAŞANIYOR

Sadece araç sürücülerinin değil, yayaların da tehlike altında olduğunu vurgulayan mahalle sakinleri, “Yaya geçidi yok, trafik ışığı yok. Çocuklarımıza, yaşlılarımıza burada dikkatli olmaları gerektiğini söylemek zorunda kalıyoruz. Okulların açılmasıyla caddede hem yaya, hemde araç yoğunluğu yaşanmaktadır. Öğrenciler karşıdan, karşıya geçince büyük sıkıntı yaşamaktadırlar. Yaşlılarda aynı şekilde sıkıntı yaşamaktalar. Her zaman bir tehlike var. Yetkililerin bu durumu görüp çözüm üretmesi gerekir” şeklinde konuştular.

Şerefiye Mahallesi Erek Dağı Caddesi'nde yaşanan trafik kazaları, hem maddi hemde manevi kayıplara sebebiyet verdiğinden halkın günlük yaşamı tehdit altında. TOKİ Sakinlerinin talepleri, acil bir çözüm gerektiğini ortaya koyuyor. Yetkililerin, bu konuda bir an önce harekete geçmesi ve gerekli düzenlemeleri yaparak, hem araç sürücüleri hem de yayalar için güvenli bir yaşam alanı oluşturması gerekiyor. Van halkı, bu konuda gereken önlemlerin bir an önce alınmasını bekliyor.

Bakmadan Geçme