STADYUMA KIRMIZI KART

Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta mücadele eden Belediye Vanspor, Bolu'daki kampta sezon öncesi hazırlıklarını sürdürürken, maçlarını oynayacağı Atatürk Şehir Stadyumu da yaşanan deprem felaketlerinin ardından ağır hasarlı raporu çıktı.
AĞIR HASARLI RAPORU VAR VE STADIMIZIN YIKILMASI GEREKİR
Dün stada gelen Belediye Vanspor Kulübü Genel Sekreteri Necdet Takva ve beraberindekiler, statta incelemelerde bulundular. Daha sonra gazetecilere bir açıklama yapan Takva, takımın Bolu'da kampta olduğunu ve hedefine ulaşmak için yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi. Kentin büyük bir deprem felaketi yaşadığını da hatırlatan Takva, 'Belediye Vanspor, ekim ayından sonraki bütün maçlarını il dışında yapmak durumunda kaldı. Belediye Vanspor, Van'ın tek profesyonel takımıdır. Arzumuz, takımın bu sezonki bütün maçlarını Van'da yapmasıdır. Şampiyonluğu da burada kucaklaması yönünde bir çalışmamız var. Ağır hasarlı raporu var ve stadımızın yıkılması gerekir. Stadın yıkılmasına durumunda takımımızın maçlarını burada nasıl oynayabileceği yönünde çözümlerimiz var. Kapalı tribünde çelik konstrüksiyonu koruyarak varsa eksikliklerini gidererek beton imalatını ortadan kaldırarak portatif tribünler oluşturarak maçları burada oynamak istiyoruz. Tabi bunun bir maliyeti olacak. Kurumların maddi durumu belli. Ayrıca takımı belediyenin olmaktan çıkartıp tüm Van'ın yapma gibi bir arzumuz var. Vanspor'un, bütün ihtiyaçlarını karşılayacak bütçesi yok. Biz bütün kurumlardan, iş adamlarından bu takıma destek sunmalarını istiyoruz. Başta Sayın Valimiz olmak üzere belediyemizin de imkanlarını zorlayarak el birliği ile Vanspor'un hedeflerine ulaşmasını ve hak ettiği yere gelmesini sağlamak için bir çalışma içerisindeyiz' dedi.
HABERİN YORUMU: Van'a 30 bin kişilik stadyum istiyoruz
Gazetemizin Ocak ayında manşetten gündeme taşıdığı, Genel Yayın Yönetmenimiz İkram Kali'nin Antalya Türkiye Spor Yazarları Derneği Semineri'nde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılaç'a soru olarak ilettiği, CHP İstanbul Milletvekili, Umut Oran tarafından, ' Depremler sonrası spor tesisleri zarar gören, büyükşehir olmaya hazırlanan, spor tesisi fakiri Van'a neden 30 bin kişilik yeni bir stadyum yapılmıyor?' yazılı soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdığı Van'ın stadyum sorunu devam ediyor. Van'ın stadyum sorunu; ekonomik ve çağdaş olmayan, bu ile yakışmayan geçici tedbirlerle asla giderilemez. Liglerin başlamasına kısa bir süre kalmıştır. Mülkiyeti Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne ait olan, Van Belediyesine kiralanan, 1970 yılında inşa edilen stadyum arazisi ile ilgili olarak kurumlar arasında mutabakat sağlanarak arazi TOKİ'ye verilmelidir. TOKİ tarafından mülkiyeti Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait olmak üzere Van'ın kentsel gelişimine ve toplumsal konumuna, ulusal ve uluslararası spor etkinliklerine uygun, geleceğin tesis ihtiyacını da karışlayacak nitelikte 30 bin kişilik modern Van Atatürk Şehir Stadyumu ve Spor Kompleksi ile Van'ın stadyum sorunu kalıcı olarak çözülebilir. vanhaber,stad,ağır hasar,nejdet takva,toki

Bakmadan Geçme