Su fiyatlarına bir zam daha gelebilir

Su fiyatlarına dur durak bilmeden gelen zamlar, vatandaşın cebini yakıyor. Döviz kurlarındaki yükseliş, ürünlerin fiyatlarını da artırıyor. Türkiye'de her gün yeni bir zam haberiyle karşılaşan vatandaşın yaşam koşulları giderek ağırlaşıyor.

Cumhuriyet gazetesinden Şehriban Kıraç ve Ali Can Polat'ın haberlerine göre, İstanbul Gazoz Su Şerbet Boza Turşu ve Sirke İmal Edenler ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Turan Akkaya, damacana suya her ay yeni bir zam geldiğini belirtti. “Ne yapacağımızı şaşırdık. Fiyatların nereye varacağını kestiremiyoruz” dedi.

Akkaya, “Geçmişte suya tarife fiyatı uygulardık. Akaryakıt zamları devam ettikçe su zamları da bitmeyecek. Bu gidişle 100 lirayı görebilir” şeklinde konuştu.

Akkaya, Türkiye'de yaklaşık 10 bin su bayisi bulunduğunu, maliyetlerin yükselmesi nedeniyle yüzde 10'unun kapanmak zorunda kaldığını söyledi. “Su fiyatları yükseldiği için vatandaş arıtma cihazlarına yöneldi” ifadelerini kullandı.

Türkiye'de çoğunluğu yabancı olan 300 markalık su var. 2016'da yıllık kişi başına ortalama ambalajlı su tüketimi 148 litre iken bu oran, 2019'da 140 litreye, 2022'de ise 126 litreye düştü.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme