Tahrip edilen Altıntepe Mahalle parkı yenilendi

Tuşba Belediyesi, tahrip edilen Altıntepe Mahalle Parkında gerekli bakım ve onarım çalışmalarını yapıp çocuk oyun grubunu yenileyerek halkın hizmetine sundu.  

Geçtiğimiz günlerde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından tahrip edilen Altıntepe Mahalle Parkı, Tuşba Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları sayesinde yeniden parıldamaya başladı. Zarar ve hasar görmüş olan park alanı, belediye ekiplerinin özverili çalışmaları sonucunda ziyaretçilerini ağırlamaya hazır hale getirildi.

Tuşba Belediyesi yetkilileri, parkta gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının önemine vurgu yaparak, "Altıntepe Mahalle Parkı, bölge sakinlerinin en önemli dinlenme ve eğlence alanlarından biriydi. Ancak tahrip edilmesinden dolayı halkımız dilediği gibi gelip gidemiyordu. Biz de belediye olarak parkımızı yenileyerek, hemşehrilerimizin hizmetine açtık” dediler.

Yapılan çalışmalar kapsamında, parkın giriş bölümündeki hasarlı kaldırımlar yenilendi, çim alanlar yeniden düzenlendi ve çocuk oyun grubu değiştirildi. Ayrıca, park içerisindeki bank ve aydınlatma elemanları da yenilenirken, park mobilyaları da bakımdan geçirildi. Tüm bu çalışmalar sonucunda Altıntepe Mahalle Parkı, çağdaş ve konforlu bir görünüme kavuştu.

Parkın yenilenmesinden memnun olan mahalle sakinleri, Tuşba Belediyesi'ne teşekkür ederek, "Yıllardır bu parka geliyoruz. Parkımızın bu kadar güzel bir şekilde yenilenmesine çok sevindik. Çocuklarımız ve torunlarımız artık daha güvenli ve keyifli bir alanda vakit geçirebilecek. Özellikle çocuk oyun grubu çok güzel olmuş. Daha önce mahallemizin çocukları buraya gelmekten çekinirdi, ama şimdi hemen her gün buraya akın ediyorlar. Belediyemize minnettarız" dediler.

Tuşba Belediyesi, Altıntepe Mahalle Parkı'nın yanı sıra ilçedeki diğer park ve yeşil alanların da bakım ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer, "Hemşehrilerimizin sağlıklı ve huzurlu bir çevrede yaşaması için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Altıntepe Mahalle Parkı'nın yenilenmesi de bu çabalarımızın bir parçası. İlçemizdeki tüm park ve yeşil alanları birer cennet köşesi haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Tuşba Belediyesi'nin Altıntepe Mahalle Parkı'na yönelik gerçekleştirdiği restorasyon çalışmaları, bölge sakinlerinin takdirini kazandı. Yenilenen park alanı, çocuklar başta olmak üzere tüm ziyaretçilere keyifli ve güvenli bir ortam sunuyor.

Yorumlar 2
Vatandaşlara ve kurumlara sesleniş 28 Haziran 2024 16:32

DÜNYANIN HER YERİNDE KALDIRIMLAR YAYALARIN RAHAT, HUZURLU VE GÜVENLİ DOLAŞMASI İÇİNDİR. YOLLAR İSE ARAÇLARIN RAHAT, GÜVENLİ VE KURALLI YOL ALABİLMESİ İÇİNDİR. KENT MERKEZİ- ÇARŞILAR İSE ŞEHİRDE YAŞAYAN VEYA ŞEHRE UĞRAYAN YERLİ- YABANCI ZİYARETÇİLERİN RAHAT, HUZURLU, GÜVENLİ VE KEYİFLİ ŞEKİLDE DOLAŞTIĞI, ALIŞVERİŞ YAPTIĞI , İNSAN KALABALIKLARI İÇİNDE ZAMAN GEÇİRDİĞİ, YANİ ŞEHRİN KALBİNİN ATTIĞI YERLERDİR. ŞİMDİ BÜTÜN MEDENİ, ÇAĞDAŞ, DÜZENLİ, FERAH VE TEMİZ BÜYÜKŞEHİRLER GİBİ VAN' I MERCEK ALTINA ALALIM BUYRUN BU SORULARA HERKES CEVAP VERSİN: @ Van çarşıları ferah, geniş, güzel ve bakımlı mı? @ Esnaflar dükkanlarının önünü, kaldırımı, yol kenarlarını, ağaç altlarını kendilerine, müşterilerine ve iş yerlerine ait çöp ve atıklarla kirletiyor mu? @ Van'ın çarşılarında sağlı sollu olarak çöp kovası monte edilmemiş veya çöp kovaları kaldırılmış onlarca cadde, sokak ve ara sokak var mı? @ Van çarşılarında daracık sokaklar ve ana arterler, otoparklar yapılmadığı için ücretli otopark şeklinde ihale edilmiş mı? @ Van çarşılarında manavlar, çay evleri, kafeler, lokantalar, marketler, büfeler, tuhafiyeciler, hırdavatçılar, fırınlar ve diğer bütün esnaflar kaldırımları masa,sandalye, kasa، malzeme, ürün ve eşyalarıyla hatta bazen fazlalıklarıyla işgal etmiş mı? @ Van çarşılarında işportacılar, sigara satıcıları, dilenciler kaldırımları ve sokak başlarını zaptetmiş mı? @ Van çarşılarının tamamında gece gündüz 24 saat boyunca kısmi temizlik çalışmalarına rağmen yoğun ve yaygın şekilde izmaritler, boş su petleri, atık sigara paketleri, kartonlar, kağıtlar, naylonlar, her tür çöp ve atıklar rahatsız edecek boyutta yaygın mı? @ Van'da yaşayan esnaf, müşteri, yaya veya sürücülerin bir kısmı şehri, yolları, kaldırımları, caddeleri, sokakları, refüjleri, parkları ve çevreyi kirletme noktasında çok bilinçsiz, çok sorumsuz ve çok ihmalkar davranıyor mu? @ Van'da parklar, yeşil alanlar, kent temizliği konusunda yıllar yılıdır ilgili kurum ve birimler ihmalkar, ilgisiz veya yetersiz davranıyor mu? @ Van kent merkezi ve üç merkez ilçesi ile merkez mahallelerinde belediyelerin ve ilgili kurumların yapması gereken çok sayıda hizmet eksik mi? Soruları bu şekilde uzatmak mümkün. BUYRUN ŞEHRİNİZİ, İLÇENİZİ, MAHALLENİZİ, ÇARŞINIZI, CADDENİZİ, SOKAĞINIZI, İNSANINIZI, KURUMLARINIZI VE KENDİNİZİ CİDDİYETLE BİR DÜŞÜNÜN.

VAN'A HEPİMİZ SAHİP ÇIKALIM. 28 Haziran 2024 16:27

Halkın ortak kullanım alanlarına, şehirde hepimizin faydalandığı şeylere, parklara, tarihi alanlara, doğal mekanlara zarar verenler zaten İNSAN değildir. Herkes çocuklarını ve gençlerini, ailesini ve çevresini temizlik, çevreyi koruma, şehre zarar vermeme, insanları rahatsız etmeme konusunda uyarmalı. Bilinçli, kültürlü, ahlaklı, duyarlı bir nesil yetiştirmeliyiz. Maalesef alkol, sigara ve madde bağımlılığı, serserilik, ayyaşlık, züppelik, saygısızlık, değer yoksunluğu, görgüsüzlük, sorumsuzluk bir kısım çocuk ve gençlerde yaygınlaştı. Huzurlu,güvenli, mutlu bir toplum ortamı hepimiz için lazım Islah edilmeyen nesilller ihya ettiğiniz kentleri tahrip eder. Gerçek bu.

Bakmadan Geçme