Tapu ve Kadastro Müdürlüğü yanlıştan döndü Keyfi uygulama son buldu

Gazetemizin gündeme getirdiği 'Caddenin yarısını trafiğe kapatan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tepki çekiyor' haberi üzerine harekete geçen Tapu ve Kadastro XV. Van Bölge Müdürlüğü yanlışa son vererek kapattığı caddeden dubaları kaldırarak trafiği rahatlattı.

Kurulduğu günden bu yana Van'ın sorunlarını, sıkıntılarını, problemlerini gündeme taşıyarak çözümüne katkı sunan Vansesi Gazetesi, Kazım Karabekir Caddesi İpekyolu Belediyesi yanında hizmet veren Tapu ve Kadastro XV. Van Bölge Müdürlüğü'nün caddenin yukarı çıkış yönü yolun sağ şeridini dubalarla kapatarak vatandaşların ve sürücülerin mağduriyet yaşamasına neden olan yanlış uygulamasını manşetine taşıyarak sorunu gündeme getirmişti. Haber üzerine harekete geçen Tapu ve Kadastro XV. Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri yolu kapatan dubaları kaldırarak sürücülere nefes aldırdı.

“Ülkemizin köklü gazetesine yürekten teşekkür ediyoruz”

Gazetemize teşekkür eden vatandaşlar ve sürücüler, “Tapu ve Kadastro XV. Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri yanlış bir uygulamayla Kazım Karabekir Caddesinin sağ şeridini dubalar bırakıp caddeyi daraltarak trafik akışını zor duruma sokmuştu. Gazetenizin gündeme getirmesiyle yetkililer geri adım atarak dubaları kaldırmış, doğru olanı yapmıştır. Kimsenin keyfi uygulamalarla vatandaşları mağdur etmeye hakkı yok. Tapu ve Kadastro XV. Van Bölge Müdürlüğü'nün uygulamaya son vermesi son derece doğru ve olması gereken sevindirici bir karardır. Ülkemizin köklü gazetesi Vansesi'ne yürekten teşekkür ediyoruz” dediler.

“Van'ın sorunlarına çözüm olmaya devam edeceğiz”

Gazetemiz imtiyaz sahibi Erdal Perihan ise yaptığı açıklamada, “Vansesi Gazetesi 86 yıl önce hangi amaç ve gazetecilik ilkeleriyle yayın hayatına başlamışsa bugünde aynı amaç ve ilkelerle yayınına devam etmektedir. Vansesi'ni 86 yaşına ulaştıran güç; tarafsız, bağımsız, özgür gazetecilik anlayışıdır. Vansesi Gazetesi çizgisinden geçmişte de, günümüzde de ödün vermemiştir. Gazetemizin önceliği dünde, bugünde Türkiye ve Van olmuştur. Gazetemiz 86 yılda şehrimizin demografik yapısına, kültürüne, ekonomik ve sosyal gelişimine, toplumsal barışına önemli katkılar sunmuştur. Vansesi Gazetesi olarak bu zamana kadar birçok önemli habere imza attık. Van'ımızın pek çok sorununu gündeme getirerek çözüm önerilerimizi sunduk. Her zaman vatandaşların sesi olduk. Geçtiğimiz günlerde Tapu ve Kadastro XV. Van Bölge Müdürlüğü tarafından ilimizin işlek caddelerinden olan, zaman zaman trafik kazalarının yaşandığı Kazım Karabekir Caddesinin sağ şeridini dubalar bırakıp daraltarak keyfi uygulama yapılmıştı. Çok sayıda vatandaştan ve sürücüden şikayet aldık. Bunun üzerine harekete geçerek vatandaşlarımızın sorununu manşetimize taşıdık. Daha sonra Tapu ve Kadastro XV. Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri yanlış ve keyfi uygulamaya son vererek mağduriyeti ortadan kaldırdı. Bu kararlarından dolayı onları kutluyorum. Yanlıştan dönmek erdemliktir. Gazetecilik mesleğinin olmazsa olmazı fikr-i takiptir. Bizde yapmış olduğumuz gazeteciliğimizle yanlışlar giderilip vatandaşlarımızın mağduriyeti ortadan kaldırılıncaya kadar konunun takipçiliğini sürdürmekteyiz. Biz Vansesi Gazetesi olarak sorunları yazmaya devam edeceğiz. Çünkü Vansesi 86 yıllık yayın hayatında yazan, okuyan, düşünen, tartışan katılımcı entelektüel bir şehrin oluşmasına öncülük etmiştir. Kamu kurumları ile toplumsal iletişim görevi yapan Vansesi; yerelde tutarlı, nitelikli siyasetin yapılmasında, yerel sorunların merkeze aktarılmasında önemli rol üstlenmiştir. Van'ın 86 yıllık markası gazetemizi gelecek kuşaklara, güçlendirerek devredeceğiz. 86 yıllık yayın hayatımızda kuruluşumuzu gerçekleştiren büyüklerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Vansesi'ne güç katan değerli yazarlarımıza, emekçilerimize, gazetemizin bugünlere taşınmasında büyük katkıları olan vefakar okurlarımıza, internet sitesi takipçilerimize, her koşulda yanımızda olan vefalı dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme