Tarih oldu

Bazı kurum kuruluşlar tarih olurken bizlerde tarihe tanıklık yapmış olduk.

Türkiye önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'te yemin edip Cumhurbaşkanlığı mazbatasını almasıyla birlikte 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne resmen geçti. Yeni dönemin Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve 16 bakanı dün yemin ederek göreve başladı.

 

Bakanlar Kurulu açıklanırken gönlümüz Vanlı bir isimin olmasını istedi ama olmadı.

 

Hayırlısı olsun.

 

Ülkemizin ve milletimizin geleceği açısından önemi bir değişim yaşandı. Yeni sistemin etkilerini ve sonuçlarını yaşayarak birlikte göreceğiz.

 

Açıklanan Bakanlar Kurulu'nda sürpriz isimler yer aldı. Milli Savunma Bakanlığı görevine Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın getirilmesi büyük sürpriz oldu.

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde Hulusi Akar'ın Milli Savunma Bakanlığı'na atanması, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'nun görevine devam etmesi terörle mücadelede, iç ve dış güvenlikte, 'atak' ve 'şahinler' döneminin başlayacağının ilk işareti sayılabilir.  Akar'ın devir sırasındaki ilk açıklamasındaki, 'Asil milletimizin iğne ucu kadar menfaatine halel gelmesine müsaade etmeyeceğimizi her fırsatta söyledik, söylemeye devam ediyoruz' ifadeleri flaş mesaj olarak değerlendirildi.  

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme