Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Vanlı balıkçılara destek

Geçimini denizlerde ve iç sularda avladığı balıklarla sağlayan balıkçılara Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen destekleme başvurusu 25 Mart 2022 tarihinde sona eriyor.

Özlem Tekin Alkan

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Van Gölü'nde kayıtlı balıkçı teknelerine bin ile bin 450 TL arasında destek verileceğini açıkladı. İl Müdürü İbrahim Görentaş, 31 Ocak 2022 tarihinde başlayan başvuruların 25 Mart 2022 tarihinde sona ereceğini belirtti.

Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, deniz ve iç sularda geleneksel kıyı balıkçılığı sosyoekonomik verilerinin güncellenerek kayıt altına alınması ve sürdürülebilir yönetiminin sağlanması amacıyla balıkçı teknesi sahiplerinin desteklenmesine ilişkin iş ve işlemlerle ilgili usul ve esasların düzenlendiği tebliğin, su ürünleri avcılığı faaliyetinde bulunmak üzere Su Ürünleri Bilgi Sisteminde (SUBİS) kayıtlı ve geçerli Balıkçı Gemileri İçin Su Ürünleri Ruhsat Tezkeresine sahip denizlerde on metreden küçük (10 metre hariç) balıkçı tekneleri ile iç sulardaki tüm balıkçı tekneleri için destekleme yapılacağını belirtti.

Görentaş açıklamanın devamında, 'Geleneksel Kıyı Balıkçılığının Kayıt Altına Alınması ve Desteklenmesi Tebliğinden yararlanacaklar için 31 Ocak - 25 Mart 2022 tarihleri arasında teknesinin ruhsat tezkeresinin düzenlendiği il/ilçe müdürlüklerine dilekçe ve ekleriyle birlikte balıkçı teknesinin sahibi/sahipleri veya bunlar adına yetkilisi müracaatta bulunur ve o tarihteki SUBİS kayıtlarında yer alan en büyük boy uzunluğu esas alınır. Ayrıca il/ilçe müdürlüğü tarafından balıkçı teknesinin geçerli bir su ürünleri avcılık ruhsatına sahip olup olmadığı, balıkçı teknesi sahibi ve tekne boyu bilgileri SUBİS'ten kontrol edilecektir. Kontrol sonucunun uygun olması halinde müracaat işleme alınacaktır' ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme