Taşerona kadro KPSS mağdurlarını endişelendirdi

Kamudaki tüm taşeron işçilerin kadroya alınacağının açıklanması endişeleri beraberinde getirdi. Özellikle KPSS mağdurları şaşkın!

KPSS'ye giren ve atanamayan milyonu aşan memur adayının stresli bekleyişi devam ederken, taşeron olarak çalışanların kadroya alınacağının açıklanması bu kesimi ciddi derecede rahatsız etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun asıl ve yardımcı iş ayırmaksızın kamuda çalışan tüm taşeron işçilerin hepsinin kadroya alınacağını açıklaması taşeron olarak çalışanları sevindirirken bir kesimin de tepkisini çekti.

Son 2 yıldır seçimlerin de etkisi ile hükümetin ve muhalefet partilerinin hepsinin öncelikli konuları arasında yer alan 'Taşeron İşçilere Kadro' konusu gündemden hiç düşmemişti. Bu süreçte çok da gündeme gelmeyen KPSS mağdurları ise geri plana itilmenin üzüntüsünü yaşıyor.

MEMUR ALIMI AZALACAK İŞLERİN NİTELİĞİ DÜŞECEK ENDİŞESİ

Düzenleme resmileşirse devlet memur alımının da azalacak olması bir diğer endişe olarak görülüyor.

Öte yandan memurun yapacağı işlerin de taşerondan devşirilecek personellere yaptırılma ihtimali de yapılan işlerde niteliğin düşme ihtimalini de beraberinde getiriyor.

Açılan kısıtlı kadro ile çok yüksek puan alan üniversite mezunlarının bile atanamadığı düşünülürse ilkokul ve lise mezunu olup taşeron olarak çalışanların devlette kadroya girecek olması KPSS mağdurlarının tepkisini haklı kılıyor.

KPSS bekleyen ya da KPSS'ye girip kadroya giremeyen mağdurlar, 'atanamayan memurlar, atanamayan sağlıkçılar, atanamayan öğretmenler, atanamayan mühendisler...' gibi platformlarda seslerini duyurmaya çalışıyor. KPSS mağdurları Haber7'nin gündeme getirdiği haberin yanında bu platformlarda da, 'Taşeron işçilere kadro kadar keşke milyonlarca KPSS mağduruda düşünülseydi' tepkileri verirken, 'taşeron olarak çalışanlar yerine keşke atama bekleyen memur adaylarına kadro verilseydi' yorumları yapıyor.

Taşeronlara devlet kadrosunun verilmesinin adaletsizlik olacağını savunan KPSS mağdurları,'KPSS'ye giren ancak atanamayan, son atamalarda ise sadece 2-3 bin kadro verilen milyonlarca KPSS mağdurunun ne olacağını' soruyor.

Bakmadan Geçme