Taşerona kadroda işçiyi ne bekliyor?

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve Geçici 24 üncü Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esaslar Resmî Gazete'de yayımlandı.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve Geçici 24 üncü Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esaslar Resmî Gazete'de yayımlandı. Hükümet çıkardığı 696 sayılı kanun hükmünde kararnameyle (KHK) kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmasını sağlayacak düzenlemeyi yasalaştırmıştı.

KHK düzenlemesine göre, taşeron işçilerin kadroya alınmasında 4 Aralık 2017 tarihi esas alınmış ve bu tarih baz alınarak taşeron işçilerin başvuruları alınmaya başlanmıştı.

Taşeron sınavına sayılı günler kalmışken, kadroya geçenlerin listesi bağlı oldukları kurumlar tarafından yayımlanmaya devam ediyor. Devlet kurumlarının resmi internet sitesi üzerinden kabul ve red listesi halinde yayımlanan taşeron listeleri, Resmi Gazete'de yayımlanan 2 Mart tarihine kadar devam etmişti. Bu kapsamda kamu kurum ve kuruluşları çalışmalarını tamamlayarak, kadrolara ilişkin açıklamalarını ve listeleri yayınlamaya başladılar.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme