TEDAVİSİ TAMAMLANAN KAYA KARTALI DOĞAYA SALINDI

Van'da 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü nedeniyle yemleme çalışması yapılarak, tedavisi tamamlanan kaya kartalı doğaya salındı.

Van Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Yunus Bakıcı ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan, 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü nedeniyle Erçek Gölü Sulak Alanı'nda incelemelerde bulundular. Burada yemleme çalışması yapan Aslan ve Bakıcı, tedavisi tamamlanarak halkalanan kaya kartalını da doğaya bıraktılar.

Daha sonra açıklamalarda bulunan Yunus Bakıcı, 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü nedeniyle sulak alanları kontrol ettiklerini belirterek, “Müdürlük olarak kış mevsimi boyunca sulak alanlarda yemleye çalışmaları yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızın yanı sıra sulak alanlarının korunması için de vatandaşlarımıza yönelik bilgilendirme çalışmalarımız devam ediyor. Bugün de tedavisi tamamlanan bir kaya kartalını halkalayarak doğaya bıraktık. Çalışmalarımız bundan sonra da devam edecektir” dedi.
Doç. Dr. Lokman Aslan ise, tabiatın rahmi olan sulak alanlarının yeryüzünün en zengin ve en üretken ekosistemlerini oluşturduğunu söyledi. Aslan, “Pek çok tür ve çeşitteki canlılar için uygun beslenme, üreme ve barınma ortamı olan sulak alanlar, yalnız bulundukları ülkenin değil tüm dünyanın doğal zenginlik müzeleri olarak kabul edilmektedir. Bölge ve ülke ekonomisine katkılar sağlayan sulak alanlar; doğal dengenin ve biyolojik çeşitliliğin korunması yönünden de diğer ekosistemler içinde önemli ve farklı bir yere sahiptirler. İlimizde Bendimahi, Çelebibağı, Erçek Gölü, Dönemeç Deltası, Turna Gölü, Akgöl ve Karasu Deltası sulak alanları gibi büyük sulak alanlarının yanında birçok küçük sulak alan da bulunmaktadır. Bu sulak alanlarda çok sayıda göçmen ve yerleşik kuşların yanında çeşitli canlı türleri yaşama şansı bulmaktadır” diye konuştu.

Bakmadan Geçme