Teknik Direktör 2 Haftayı Değerlendirdi

Van Büyükşehir Belediye Spor Tesislerinde yapılan basın toplantısına Teknik Direktör Namık Durusoy Kartal ve Altay maçlarını değerlendirdi.

İlhan Siyahtaş

Teknik Direktör Namık Durusoy ve Sportif Direktör Turgay Karatekin Büyükşehir Belediyespor'un geçen hafta oynadığı ve kendi evinde kaybettiği Kartalspor maçı ile deplasmanda oynanan ve üç puan kazanılan Altay maçlarını basın toplantısı düzenlenerek değerlendirdiler.

Deplasmanda alınan bir galibiyetin güzel sonucunun moral olarak kendilerine de yansıdığını dile getiren sportif direktör Turgay Karatekin, “Kartal maçını çok istedik ama maalesef 3-1 kaybettik. O maç sonrası yönetimin bize verdiği destek sonucu kazandık. Altay maçından iyi bir sonuçla döndük orada bizi yalnız bırakmayan taraftarlara teşekkür ediyorum” dedi.

“ 4 Maçta 8 Puan Hedefledik”

Geçtiğimiz günlerde yapılan basın toplantısında 4 maçta 8 puan almayı hedeflediklerini söylediğini hatırlatan Teknik Direktör Namık Durusoy, “ Tabi kafamızdaki hesaplarda bir takım sapmalar yaşandı. Biz 4 maça 8 puan hedef koymuştuk. 8 puana ulaşma şansı hafta sonu Çorum spor maçını kazanırsak 7 puan alacağız ve hedefimizin yüzde 90'na gerçekleşecek. Kartalspor maçı çok önemliydi. Amacımız galibiyet serisi yapmaktı fakat maalesef kartal maçını kaybettik bu istediğimiz olmadı. Rakibe verdiğimiz pozisyon sayısı, tartışmalı hakem kararları vs. bunların gölgesinde kaybettik. Bizi üzen şey 7 uzun boylu oyuncu ile oynamamıza rağmen iki uzun topla gol yedik tabi burada adam paylaşımı yanlış yapıldı. Kartalspor maçından sonra 12.sıraya geriledik ve kafamızda soru işaretleri oluştu. Bu müsabakadan sonra oyuncularımızla görüştük ve her takımın her takımı yenebileceğini söyledik. Gelinen noktada teşekkür edeceğimiz birimler var. Yönetim kurulumuz bizi yalnız bırakmadı. İzmir'de Altay vakfı yöneticileri bizi ikramları ile karşıladı onlara teşekkür ediyorum. İki güzide takımın hak etmediği yerde olmadığını söyledik ”dedi.

“Altay Maçı Skoru Farklı Olabilirdi”

Durusoy, “Arkadaşlar Lig liderini pazar günü yendik, oyuncularımızla fikir birliği yaptık. Oyuncularımızla bire bir görüştük. Altay maçında üst üstü iki gol bulduk daha fazla gol da bulabilirdik. Hızlı toplarla hücuma çıktık ve netice aldık. İkinci yarı başında hemen gol yemimiz bizi demoralize olduk, Berkay'ın kendi becerisi ile attığı golle daha iyi oynadık. Kartalspor maçında üzdüğümüz taraftarları sevindirdiğimizi düşünüyorum. Camiamızın büyük olduğunu her yerde görüyoruz. Her zaman Van'ı ve Vanspor'u seven insanları görüyoruz. Camiamızın büyüklüğünde her gittiğimiz maçta görüyoruz. Yani iki haftada 5 puan kaybetmiş takımların mücadelesiydi. Biz ve Altay aynı kadere sahiptik. İki takımda çok istekliydi maçı kazanmak için ama biz mücadele ettik ve 3 puanı hanemize yazdırdık”dedi.

“Kartalspor Kalecisinin Hareketlerini Tasvip Etmiyorum”

Kartal maçından sonra yaşanan bir takım olaylar olduğunu kaydeden Durusoy, “Tabi ki Kartal spor kalecisinin yaptığı hareketleri kimse tasvip etmiyor. Provakatif hareketler vardı ve kulübümüz ceza kuruluna girdi. Bundan sonra da bu tür provakatif eylemlere abartılı şekilde cevap verilmemeli” deyi konuştu.

Taraftara Çağrı

Durusoy, “Bu hafta oynayacağımız Çorum Belediyespor ligin ilk 3 takımı arasında güçlü bir ekip ama bizde hava yakalamış durumdayız bu tür takımlardan alacağımız 3 puan bizi ileriye taşıyacak. Bunu oyuncularımıza anlatıyoruz. Sorumluluk almaktan kaçmayan oyuncular var. Hafta sonu oynayacağımız maçta taraftarımız umarım bizi yalnız bırakmaz. Bu maç bizim için çok önemli bir maç ve taraftar desteğini arkamızda görmek isteriz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme