TELAFİSİ OLMAYAN MAÇLAR OYNANACAK

Van Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Zeki Yılmaz, Antalya'da devre arası kampında 'Hem sistemimiz değişti hem de şartlarımız değişti. Artık telafisi olmayan maçlar oynayacağız' dedi.

Rıdvan Can – Özel Haber

Van Büyükşehir Belediyespor'da teknik direktör Zeki Yılmaz, ligin ikinci yarısına çok iyi hazırlandıklarını ve herkesin ligin ilk yarısından çok daha farklı bir takım izleyeceğini söyledi. Antalya'da gerçekleştirilen devre arası kamp çalışmaları, takımın oyun sistemi ve transfer çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Van Büyükşehir Belediyespor olarak ligin ikinci yarısına hazır olduklarını kaydederek, verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini ifade etti. Devre arası kamp çalışmalarında ligin ilk yarısında yaşadıkları puan kayıpları ve eksikliklerini ve sıkıntılarını giderdiklerine değinen tecrübeli teknik adam, 'Devre arası kamp çalışmalarında ilk 15 günlük bölümde gerçekleştirdiğimiz yüklemeyle, kondisyon eksiğimizi ortadan kaldırdık. Şuanda her şeyimizle lige hazırız' dedi.

Yılmaz, özellikle futbolcuların devre arası kamp çalışmalarında iyi bir performans ortaya koyduklarına işaret ederek, futbolcuların kamp çalışmalarında ortaya koydukları performansın verimini ligin ikinci yarısında görmeyi umduklarını söyledi.

Tecrübeli çalıştırıcı, takım halinde çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini ifade ederek, 'İstediğimiz her şey harfi harfine yapıldı. Genel anlamda çok iyi ve çok verimli bir kamp dönemi geçirdik' diye konuştu. Kamp çalışmaları esnasında 4-3-3 ve 4-2-3-1 oyun sistemi üzerinde durduklarını ve oyuncuların bu sistemi en iyi şekilde uygulamaya çalıştıklarını kaydeden Yılmaz, özellikle oynadıkları son hazırlık karşılaşmasında futbolcuların yeni oyun sistemini en iyi şekilde uyguladıklarını söyledi. Yılmaz, oyun sistemlerinin kağıt üzerinde olduğuna değinerek, takımın sahada ortaya koyacakları mücadelenin sistemden daha önemli olduğuna dikkat çekti.

'HER ŞEYİMİZLE LİGE HAZIRIZ'

Takım olarak ligin ilk yarısında rakiplerle tam anlamıyla mücadele etmedikleri öz eleştirisinde bulunan Yımaz, şunları aktardı: 'Bizim takımımızın ligin ilk yarısında yapmadığı daha doğrusu yapamadığı rakiplerle mücadele etmekti. Biz zaten kaliteli ve iyi bir takımız. Özellikle kamp döneminde herkes, 'Beş transfer yaptınız. Yeterli mi?' diyor. Biz bu transferleri yaparken mevcut kadro eksikliğine inandığımız yerlere takviye yaptık. İkinci yarı başladığında da inşallah göreceksiniz ilk yarıda oynamayan 3-4 oyuncuyla lige başlayacağız. Bizim için onlarda transfer. Takımın içinde şuanda 5 yeni transfer var. Bu anlamda bütün futbolcularımız müthiş çalıştılar. Kuvvetlendikten sonrada özellikle hazırlık maçlarında müthiş oynadılar. Takım kuvvetlendikten sonrada iyi bir mücadele sergilediler. Hazırlık maçları çok fazla ölçü değil ama ne yapacağınızı gösterme açısında da iyi bir prova oldu. Biz bu provaları iyi geçtiğimizi düşünüyoruz. Futbolcu kardeşlerim çalışmalarda kendilerini yüzde yüz hazırladılar. Her şeyimizle lige hazırız ve artık ligin başlamasını bekliyoruz.'

'ASIL LİG ŞİMDİ BAŞLIYOR'

Tecrübeli teknik adam, hedef takım olmanın zorluğuna değinerek, 'Asıl lig kinci yarı başlıyor. Biz ikinci yarıya nasıl hazırlanabilirdik. Önce mental hazırlanmamız lazımdı. Biz zaten kampın ilk bölümlerinde hep bunu yaptık. Bütün futbolcularımızla ikinci yarıda ne yapmamız gerektiğini konuştuk. Biz kendimizi her şeye hazırlamak istiyoruz. Çünkü biz hedef takımız. Hedef takım olmak zordur. Ama bir bakıma da çok keyiflidir. Bizde mental olarak kendimizi hem iyi hazırladık hem de iyi de antrenman yaparak, şuanda kendimizi ikinci yarıya hazırladık. İnşallah şuana kadar olan hazırlıklarımızın Pazar günü deplasmanda oynayacağımız Tavşanlı Linyitspor karşısında verimini almaya başlayacağız' şeklinde konuştu.

'HAK EDEN HERKES FORMAYI ALACAK'

Antrenmanlarla, taktik idmanlarla ve hazırlık maçlarıyla istediklerini futbolculara aktardıklarını dile getiren Yılmaz, 'Şu anda çok büyük bir eksikliğimiz yok. Aman buraya bir oyuncu alalım diye bir durumumuzda yok. Biz burada kimsenin hakkının yenmesini istemiyoruz. Biz, işimize gelecek ve işimize yarayacak bütün futbolcularla çalışmak istiyoruz. Yani biz burada asıp, keserek bir şey yapmıyoruz. Amacımız Van Büyükşehir Belediyespor'un başarısıdır. Bunun içinde isimler hiç önemli değil. Önemli olan bizim burada başarılı olmamızdır. Bunun içinde gereken ne varsa, şartlar neyse onu uygulayıp, yapmaya devam edeceğiz. Buradan sadece şunu söyleyebilirim, futbolcularıma da her zaman söylüyorum; bundan sonra ikinci yarı başlıyor. Hak eden herkes formayı alacak. Biz son 5-6 haftalık periyotta göreve geldik. Belirli bir sistemi devam ettirdik ama artık hem sistemimiz değişti hem de şartlarımız değişti. Artık telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Onun için biz her şeyimizle hem mental hem de fiziksel olarak ikinci yarıya hazırız. İnşallah Pazar günü de bunun semeresini alacağız' dedi.

'TARAFTARIMIZ STADA GELSİNLER'

Açıklamasında taraftarlara da bir çağrıda bulunan Yılmaz, 'Burada çok önemli etkenler var bunlardan birini taraftarlar oluşturuyor. Gerçekten bizi ligin ikinci devresi çok zorlu maçlar bekliyor ligin ilk devresinde taraftarımız özellikle Kara Kobra taraftarları bizi müthiş desteklediler tabi ki başta biz teknik ekip ve yönetim olarak futbolcularda dahi çıktığımız maçlarda kötü performans sergilediğimiz ve puan kaybettiğimiz maçlarda elbette taraftarlar haklı olarak bizlere bağıracak sitem edecek bazen de alkışlanacağız bu futbolun doğasında var. Daha önceden şampiyonluklar yaşadığım için bu işlerin böyle olduğunu çok iyi biliyorum tabi ki her zaman iyi günün olmuyor kötü gününde olacak. Bazen kaybedecek bazen de kazanacaksın ama bizim için önemli olan 17 maç sonrasında ulaşacağımız yer bu anlamda Büyükşehir Belediyespor taraftarına ihtiyacımız var ligin ikinci yarısında stadyuma gelsinler bizi 90 dakika desteklesinler çünkü biz sahada taraftarımız tribünde olsun takımını yalnız bırakmasın istiyoruz Pazar günü Tavşanlı deplasmanıyla başlıyoruz bir sonraki hafta ise kendi evimizde Çanakkale Dardanespor'u ağırlayacağız. Hem rakip takıma misafirperverliğimizi gösterelim hem de takımı 90 dakika destekleyelim istiyoruz. Biz ligin ikinci devresinde kazanma geleneğini uygulayacağız ve bizim için içeri dışarı fark etmeksizin tüm maçlarımızı kazanmak için mücadelemizi sahaya yansıtacağız bu anlamda tüm taraftarlarımızı stadyuma bekliyoruz' dedi.

Bakmadan Geçme