Terhis, celp işlemleri ve bedelli askerlik ertelenecek mi?

Koronavirüs önlemleri kapsamında silah altında olan askerlerin terhis ve celp işlemleri gelenlerin askere alınmalarıyla ilgili bakanlık kaynaklarına dayandırılan bir bilgi öne sürüldü.

Milli Savunma Bakanlığı'nın, koronavirüs önlemleri kapsamında askerlerin terhis, celp işlemleri ve bedelli askerliğin ertelenmesi ile uzaktan askerlik modelinin üzerinde çalıştığı öne sürüldü.

Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi‘nin haberinde, MSB'nin önlemler kapsamında iki kararın alınabileceğini belirtti. Haberde, bakanlık yetkililerinin terhis ve celp işlemlerinin kısa bir süre için durdurulabileceğini söylediği kaydedildi.

Bedelli askerlik zamanı gelen er adaylarının da eğitimlerini kışlaya giderek değil, uzaktan eğitimle yapmaları üzerinde çalışıldığı belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) en son 1 Nisan'da terhis, 19 Mart'ta celp (asker alma) işlemi yaptı. Terhis olanların ve birliğe katılanların sayısı 60'ar bin olduğu dile getirildi.

TSK'da yapılan değerlendirmede celp ve terhis dönemlerinde 120 bin kişinin neden olacağı hareketliliğin aileleriyle birlikte ciddi bir risk oluşturmasından endişe edildiği öğrenildi.

Haberde, kararının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayından sonra yürürlüğe gireceği kaydedildi.

Ayrıca, Milli Savunma Bakanlığı yetkililerinin Irak ve Suriye'de görev yapan askerlerde koronavirüs rastlanmadığı söyledi.

Bakmadan Geçme