TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu, Büyükşehir’i ziyaret etti

TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya’yı ziyaret etti.

Vansesi Haber Merkezi

TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet Van Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Yunus Haylaz, son süreçlerde bütün muhalif kurumlara karşı bir yönelimin olduğunu ifade ederek, DBP'li belediyeler başta olmak diğer tüm kurumlara karşı bir saldırı politikasının hayata geçirildiğini söyledi. Haylaz,”Yapılan darbe özellikle Kürt halkına karşı yapılmıştır. Bizlerde bu yapılan darbenin karşısında olduğumuzu Kürt halkının yanında ve irademizin yanında olduğunu belirtiyoruz. Özellikle bu dönemde belediyelere atanan kayyumlara karşı olduğumuzu bu süreçlerde halkımızın yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz” dedi.

'Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz”

TMMOB Van İl Koordinasyonu tarafından yapılan ziyaretten teşekkür eden Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, darbe girişimi ardından Kürtler başta olmak üzere, muhalif, sosyalist ve emekçiler üzerinde büyük bir baskı politikasının hayata geçirildiğini ifade etti. Kaya,” 15 Temmuz ardından özellikle seçilmiş belediyeler başta olmak üzere emekçilere yönelik bir baskı konsepti devreye girdi. Birileri şuan demokrasiye sıkışmış, parlamentoyu da işlevsiz duruma getirmiş. Yine hukuku hiçe sayarak, KHK'nın keyfini çıkarıyorlar. Bizlere düşen ise KHK'nın keyfini çıkaranlara karşı direnmektir. Demokrasiyi, bu ülkenin aydınlık geleceğini savunmaktır. Zorlu bir süreç olduğunu biliyoruz, bedeller vereceğimizi de iyi biliyoruz, ama bizler mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Kaya, bugün darbe seviciliği, OHAL seviciliği yapanların tarih önünde affedilemeyeceğini söyledi. Kürtlerin bu türden zorlu süreçleri çok yaşadığını ifade eden Kaya,” 1987'den 2002 yılına kadar bizler OHAL'i yaşadık. Belki o zaman Türkiye'nin batısı bunu görmedi. Ama bugün onlarda OHAL'in ne olduğunu görüyorlar. Zararını Türkiye'nin tamamını görecek olan OHAL'e karşı yapılacak tek şey mücadele etmektir” şeklinde belirtti.

Bakmadan Geçme