TOPLU ULAŞIMA ZAM

Van'da 1 lira 80 kuruştan satılan ekmeğin fiyatının 2 buçuk liraya yükseltilmesinden sonra bir zamda toplu ulaşıma geldi. M plaka halk otobüslerinde tam bilet 3 liradan 4 liraya, öğrenci bileti 2 liradan 3 liraya çıkarıldı. Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Emin Tuğrul, 'Son iki aydan bu yana artan akaryakıt fiyatlarından dolayı zam talebinde bulunduk. Sayın Valimiz, genel sekreterimiz ve ulaşım daire başkanımızla yaptığımız görüşmeler sonucu haklı talebimiz kabul edildi. Zamlı tarife önümüzdeki hafta içi uygulanmaya başlayacak' dedi.

Burhan Ergin

Akaryakıta yapılan zamlardan sonra şehir içi yolcu taşımacılığı yapan özel halk otobüslerinde yeni ücret tarifesi Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı tarafından belirlendi.

Edindiğimiz bilgilere göre özel halk otobüslerinde şehir içi tam bilet fiyatı 3 liradan 4 liraya yükseltilerek yüzde 33, öğrenci bileti 2 liradan 3 liraya yükseltilerek yüzde 50 zam yapıldı.

Kampüs tam bilet fiyatı 3 liradan 4 buçuk liraya yüzde 50, öğrenci için 2 buçuk lira olan bilet fiyatı 3 buçuk liraya yükseltilerek yüzde 40 zam yapıldı. F Tipi cezaevi bilet fiyatı 3 liradan 6 buçuk liraya yükseltilerek yüzde 117 zam yapıldığı öğrenildi.

'Zam önümüzdeki hafta içi uygulanmaya başlayacak'

Gazetemize açıklamalarda bulunan Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Emin Tuğrul, 'Son iki aydan bu yana akaryakıt ve diğer giderlerin fiyatlarının yükselmesinden dolayı zam talebinde bulunduk. Sayın Valimiz, genel sekreterimiz ve ulaşım daire başkanımızla yaptığımız görüşmeler sonucu haklı talebimizi kabul ettiler. Yarın UKOME toplantısında zam kararımız resmiyet kazanacak. Ulaşıma ilk zam yaptığımızda mazot'un litre fiyatı 6 liraydı şimdi 13 liraya yükseldi. Dolayısıyla zamlı tarife önümüzdeki hafta içi uygulanmaya başlayacak' dedi.

Yorumlar 2
deniz 11 Ocak 2022 15:48

oy almak için şöfürlerden zam yapıyorsun

deniz 11 Ocak 2022 15:48

oy almak için şöfürlerden zam yapıyorsun

Bakmadan Geçme