TSO’dan Yatrımcılara Uyarı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) son günlerde bazı finansal kuruluşların adını kullanarak, yüksek oranda mevduat getirisi vaadinde bulunan kişi ve kişilerin ilimizde faaliyet gösterdiklerinin gözlendiğini belirterek yatırımcıları uyardı.

Vansesi Haber Merkezi

Bazı finansal kuruluşların adını kullanarak, yüksek oranda mevduat getirisi vaadinde bulunan bazı kişi ve kişilerin ilimizde faaliyet gösterdiklerine dikkat çeken TSO yazılı açıklamada bulunarak yatırımcıları uyardı.

TSO'nun açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “ Bilindiği üzere mevduat toplama ve buna bağlı iş ve işlemler, yasal mevzuatlar çerçevesinde yürütülmesi gereken konulardır. İşleme girme açısından en hızlı çevrilebilir ve en düşük komisyonlu yatırım araçları olarak piyasaya lanse edilen bu çalışmaların hukuki altyapısı araştırılarak, uygulamaya ilişkin gerekli izin belgelerinin incelenmesi önem arz etmektedir

Yüksek kazanç elde edileceğine yönelik garanti veren ve yasal izni olmayan firmalardan uzak durulmasında yarar görülmektedir. Bu tip sözler sadece yatırımcıları baştan çıkarmak ve büyük kazançlar elde edebileceklerine inandırmak için sarf edilen sözlerdir. En başarılı profesyonel yatırımcıların bile garanti edemeyeceği kazançlara ulaşılabileceğini söylemek basit bir kandırmacadır.

Tüm halkımızın, yatırım aracı adı altında adlandırılan bu uygulama konusunda bilgi sahibi olmaları ve bu uygulamanın mağduru olmamaları için dikkatli davranmalarında yarar görülmektedir.”

Bakmadan Geçme