Tuğrul'dan eğitim-öğretim mesajı

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı nedeniyle mesaj yayınladı. Tuğrul, 'Velilerden ricamız S plakalı araçlar haricinde çalışan araçlara çocuklarını vermesinler' dedi.

Rıdvan Can

Tuğrul, açıklamasında; “2018-2019 eğitim öğretim yılının tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize hayırlı olmasını temenni ederek, eğitim ve öğretim yılının kazasız belasız geçmesini diliyorum. Ayrıca okul öğrencilerimizin okullarına taşınmasında görev alacak öğrenci servis şoförlerimizin de trafik kurallarına uyarak daha dikkatli olmalarını arzu ediyorum. Öğrenci servisinde görev yapan arkadaşlarımında kılık ve kıyafetlerine, araçlarının temizliğine titizlik göstermelerini istiyorum” dedi.

2018/2019 eğitim öğretim yılını huzur ve güven içerisinde geçirebilmek için oda olarak elimizden geleni yapacaklarını ifade eden, Başkan Tuğrul, “Yeni öğretim yılında tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize kazasız belasız ve başarılı bir yıl diliyorum. Huzur ve güvenliği sağlamak için; servis taşıyan ve dolmuşçuluk yapan tüm araçlarda temizliğe büyük önem vereceğimizi baştan ifade etmek istiyorum. Sürücülerimizin araç kullanırken veya yolcu taşırken telefonla konuşmamalarını, sigara gibi kötü örnek olacak maddeleri kullanmamalarını, emniyet kemerini takılı bir vaziyette yolculuk yapmalarını sağlamak için gerekli tedbirlerin alınması noktasında istişarelerde bulunduk. Bütün şoförlerimizin kılık kıyafetine dikkat ederek, saç sakallarının kesilmiş ve temiz olmasına öncelik vererek, insanlara güzel hitap ederek onları huzurlu ve güvenilir bir şekilde gidecekleri yerlere ulaştırmak temennimizdir. Servis şoförlerimiz dâhil tüm yolcu taşıyan araçlarımızın yolcu indirip bindirirken, gerekli tedbirlerin alınması; sürücülerimizin öğrencilerimizi indirdikten sonra da görevinin olduğunu unutmayıp öğrencilerimizi kontrol etmesi noktasında hassasiyet içinde olmaları gerektiğini öte yandan ise velilerden özellikle ricamız S plakalı araçlar haricinde çalışan araçlara çocuklarını vermesinler" dedi.

Bakmadan Geçme