Tüm Emekliler Derneği Van Şube Başkanı Naci Şahin: Emekliler zam bekliyor

Tüm Emekliler Derneği Van Şube Başkanı Naci Şahin, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini belirterek, 'Aynı marketten aynı ekmeği aynı fiyatı ödeyerek alan ve 7 bin 500 lira ile bir ay boyunca geçinmek durumunda kalan emekliler, çok zor durumda. Emeklilerimizin ne yazık ki yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilme imkanı kalmamıştır. Emekli maaşları bir an evvel asgari ücret seviyesine çıkarılmalı' dedi.

TAKİP ET

Tüm Emekliler Derneği Van Şube Başkanı Naci Şahin gazetemize yaptığı açıklamalarda “Onurumuzla, kimseye muhtaç olmadan yaşamak istiyoruz. Yıllarca ülkemize hizmet ettik. Hak ettiğimiz değerin verilmesini istiyoruz. Ülkemizde 16 milyona yakın emekli var. Kimse emeklilerin gücünü küçümsemesin. Emeklilerin yüzde 80'i asgari ücretin altında aylık alıyor. Emeklilerin maaşlarına acilen zam bekliyoruz” diye konuştu.

“ZAM TALEBİMİZİ TEKRARLIYORUZ”

Emeklilerin ekonomik olarak zor günler geçirdiğini belirten Tüm Emekliler Derneği Van Şube Başkanı Naci Şahin, “Emeklilerimizin maaşları yüksek enflasyon ve gelen zamlardan dolayı her geçen gün eriyor. 7 bin 500 lira maaş alan bir emekli nasıl geçinecek? Ülkemizde maalesef emeklilere kıymet verilmiyor. Emekliler üvey evlat muamelesi görüyor. Ekonomik olarak sıkıntılı günlerden geçen emekliler zam müjdesi bekliyor. Emeklilerin yıl sonunu bekleyecek takati kalmamıştır. Bu süreçte akaryakıttan vergilere, ilaçtan ekmeğe kadar gelen zamları da göz önünde bulundurarak zam talebimizi tekrarlıyoruz” şeklinde konuştu.

“EMEKLİLERİMİZİ RAHATLATACAK ARTIŞ YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Her birey gibi emeklilerinde yaşam hakkı olduğunu belirten Şahin, “Emekliler insanca, barış ve huzur içerisinde yaşamak istiyor. Geçim kaygımızın ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Bizimde yaşamaya hakkımız var. Ülkemize yıllarca çalışıp hizmet ettik. Karşılığı bu olmamalı. Emekliler artık ekonomik anlamda sorun yaşamak istemiyor. Yıllardır düşük gelirleriyle yaşam standardını tutturmaya çalışan emekliler, açlık sınırının altında kalan gelirleriyle geçinmekte zorlanıyorlar. Emeklilerimizin büyük bir çoğunluğu yoksulluk ve açlık sınırının altında maaş almakla birlikte çözüm bekleyen birçok sorunu bulunmaktadır. Her geçen gün daha da yoksullaşan emeklilerin sorunları içinden çıkılmaz hal alırken, birçok emekli geçinebilmek için emekliliğine rağmen çalışmak zorunda kalıyor. Bu yıl emekli aylıklarına birinci altı ayda yüzde 30, ikinci altı ayda yüzde 25 zam uygulanmış ve aylıklarda toplam yüzde 62,5 artış olmuştur. 2023 yılında asgari ücrete, kamu işçisi ve memur aylığına ortalama yüzde 110 artış yapılmıştır. Görüldüğü gibi çalışanlar ile emekliler arasındaki gelir makası büyüdü. Ek zam talebimizin gündeme alınmasını ve emeklilerimizi rahatlatacak bir artışın yapılmasını istiyoruz. En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çıkarılmalı. Tüm Emekliler olarak umudumuzu kaybetmeden emeklilerin durum ve taleplerini her platformda dile getirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. HABER: BURHAN ERGİN

Bakmadan Geçme