Turizm Bakanlığı ve KGK el ele
KGK yönetimi tarafından ziyaret edilen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, KGK'nın önemli bir misyonu üstlendiğini, bakanlığı ile konseyin Türkiye'nin amaçları doğrultusunda önemli çalışmalara imza atacağını dile getirdi.
KÜRESEL Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve yönetim kurulu üyeleri, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam'ı ziyaret etti. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'ndan da sorumlu Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı olan Serdar Çam, Dim ve yönetim kurulu üyeleri Mehmet Çetinkaya, Yusuf Ziya Çakır, Kahraman Halisçelik, Sefa Karahasan, Veli Altınkaya, Hacı Yakışıklı, Lütfü Karakaş, Bülent Aydemir ve Elşad Eyvazlı'yı Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndaki makamında kabul etti. Sıcak bir sohbet havasında geçen görüşmede, konseyin yurtdışı organizasyonları ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Konseyin kuruluş amacını ve yapılan çalışmaları anlatan Dim, yurt Türkiye, Orta Asya, Kafkaslar, Balkanlar ve Ortadoğu öncelikli olmak kaydıyla, tüm ülkelerde gazetecilerin mesleki, sosyal ve kültürel değerlerini arttırıcı, kaynaşma ve dayanışmayı geliştirici önlemler alınmasını sağlamak üzere çalışmalar yapmak amacı ile kurulduklarını söyledi.
Evrensel gazetecilik ve iletişim kuralları ile etik ve ahlaki değerleri daima düstur olarak benimsediklerinden bahseden Dim, faaliyet gösterdikleri ülkelerde, mesleki dayanışmayı arttırmak, temel hak ve hürriyetleri etkin kılmak, ifade ve fikir özgürlüğünün sağlanması ve sürdürülmesi ile mesleğin etik ve ahlaki değerlerinin korunması ve geliştirilmesi için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.
‘KAMU KURUM VE KURULUŞLARI İLE ÇALIŞMALAR YAPILIYOR'
Başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve bağlı kurum ve dış misyonlar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve bağlı Kamu Diplomasisi Başkanlığı ve diğer daire ve kurumlar ile ortak projeler yürüttüklerinin altını çizen Dim, Türk Konseyi, TÜRKSOY, TİKA, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Basın İlan Kurumu, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT), Anadolu Ajansı (AA) Üniversiteler, KOSGEB ve Kalkınma Ajansları gibi ilgili kamu kurum ve kuruluşlar ile çalışmalar yaptıklarını belirtti.
‘YAYIN KURULUŞLARININ SAĞLIKLI VE DOĞRU BİLGİLENDİRİLMESİ'
Amaçlarının Türkiye ve üye veren dost ülkelerin ortak değerlerinin tanıtılması, bunlarla ilgili ikinci ve üçüncü ülkelerde çeşitli iletişim araçları yoluyla doğru bilgilendirme, tanıtım, olumsuz algıların giderilmesi, toplumlar arasında kaynaşma ve dayanışmayı arttırmak amacıyla söz konusu ülkelerdeki medya kuruluşları ve gazetecilere yönelik konferans, seminer, sempozyum, festival, karşılıklı tanıtım toplantıları ve ikili diyaloglar gerçekleştirmek olduğunu vurgulayan Dim, “Türkiye başta olmak üzere üye veren ülkelere yönelik, yanlış, kasıtlı, asılsız, provokatif yayınlar ve enformasyonla mücadele için, ilgili yayın kuruluşlarının sağlıklı ve doğru bilgilendirilmesi için girişimde bulunduklarını ve bu yönde gerekli etkinlikler düzenlediklerini kaydetti.
‘ORTAK ÇALIŞMA GRUPLARI OLUŞTURULABİLİR'
Çam ise konuşmasında konseyin önemli bir misyonu üstlendiğini, bakanlığı ile konseyin Türkiye'nin amaçları doğrultusunda önemli çalışmalara imza atacağını dile getirdi.
Konsey ile bakanlığın özellikle bazı yurt dışı çalışmalarının birbiri ile örtüştüğüne dikkat çeken Çam, ortak çalışma grupları oluşturulabileceğini bildirdi.