TÜRKİYE- İRAN FORUMU VAN'DA

İlki 2014 yılında Van'da, ikincisi 2015 yılında İran'ın Başkenti Tahran'da yapılan, bir süre önce ertelenen Türkiye - İran Forumu'nun üçüncüsü 28 - 30 Aralık 2016 tarihlerinde '30/50 Milyar Dolar Ticaret Hacmi için Fırsatlar' ana teması ile TASAM, IPIS (İran Dışişleri Bakanlığı Politik ve Uluslararası Araştırma Merkezi), Van Valiliği ve DAKA (Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı) işbirliğinde Van'da düzenlenecek.

Vansesi Haber Merkezi

Van Valiliği, DAKA ve TASAM ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 3. Türkiye - İran Forumu 28 - 30 Aralık 2016 tarihlerinde Van'da gerçekleştirilecek.

Foruma Van Valisi İbrahim Taşyapan, Ağrı Valisi Musa Işın, SERKA Genel Sekreteri, DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Mardin Milletvekili, Ceyda Bölünmez Çankırı, D-8 Genel Sekreteri Seyed Ali Mohammad Mousavi, eski Turizm Bakanı Bülent Akarcalı'nın katılımları bekleniyor.

Foruma Türkiye ve İran'dan uzman, araştırmacı, akademisyen, yerel yönetim temsilcileri, gazeteci, bürokrat ve diplomatların izleyici veya müzakereci olarak katılımı bekleniyor.

İran ve Türkiye Dışişleri Bakanlarının 2014 yılı başında Van'da bir araya gelmesinden alınan ilhamla Türkiye - İran Forumu adı altında ilki Van'da, dönüşüm sırası gereği ikincisi 2015 yılında Tahran'da düzenlenen ve iki yıllık kurumsallaşma birikimi ile üçüncüsü tekrar Türkiye'de Van'da düzenlenecek etkinliklerin temel amacı özelde şehirlerin/bölgelerin, genelde Türkiye ve İran ekonomilerinin karşılıklı derinlik kazanmasına stratejik katkı sağlaması hedefleniyor.

Sektör temsilcilerini stratejik boyutu da kapsayan bir yaklaşımla bir araya getirecek olan forum iki ülke açısından önemli bir işlev görüyor.

Öncelikli Sektörler

Kamu Diplomasisi Eğitim ve Dil

Kültür ve Turizm

İnşaat, Müteahhitlik ve Altyapı

Sağlık ve Sağlık Turizmi

Enerji, Petrokimya ve Yatırımlar

Lojistik, Ulaştırma ve Haberleşme

Bankacılık ve Finans (Stratejik Yatırım Fonu)

Ekonomi ve Ticaret

Medya ve İletişim

Bilim ve Teknoloji

Marka Şehirler ve Çevre

Savunma ve Uzay Sanayii

Bakmadan Geçme