Türkiye Alzheimer Derneği Van Şubesi'nden etkinlik

Türkiye Alzheimer Derneği Van Şubesi 14 Mayıs Anneler Günü öncesi Alzheimer hastaları ve yakınları için takı ve boyama etkinliği düzenledi.

Yalçın Arpa

Kurulduğu günden bu yana Alzheimer hastalarının umudu olan, ülkemizde 19 ilde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sadece Van'da hizmet veren Türkiye Alzheimer Derneği, çalışmalarına devam ediyor.

Van Olgunlaşma Enstitüsü'nün desteğiyle Alzheimer hastalarını ve yakınlarını bir ara getiren Türkiye Alzheimer Derneği Van Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Kahraman yaptığı açıklamada, Alzheimer hastalarının bilişsel ve motor becerilerini geliştirmek, zihinsel aktivitenin, sosyal iletişimin ve becerilerin kuvvetlendirilmesini ve konsantrasyonu sağlamak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Kahraman yaptığı açıklamada, “Türkiye Alzheımer Derneği Van Şubesi anneler günü öncesi çay saati buluşması gerçekleştirdi. Dernek olarak hastalarımız ve yakınlarıyla Van Olgunlaştırma Enstitümüzün desteğiyle takı yapımı, üyemiz Aslı Tapan'ın ahşap boyama atölyesinde ahşap boyama çalışması ve Van Pdr Derneği desteğiyle ritmik oyun oynama faaliyeti gerçekleştirdi. Anneler Günü öncesi Alzheimer hastalarının güzel vakit geçirmesi için takı yaparak ahşap boyama etkinlikleri gerçekleştirdik. Şuan çalışmalarımız devam ediyor ancak dernek olarak desteğe ihtiyacımız var. Sayın Valimize ve yetkililere çağrı yapmak istiyorum. Alzheimer hastalarının ve yakınlarının devletin şefkat eline ihtiyacı var. Umarım gereken destek verilir. Ben bu etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme