TUŞBA BELEDİYESİ HİZMET BİNASI AÇILIYOR

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, yeni belediye binasını hizmete açacaklarını belirterek, ' Bilindiği üzere 20 Mart 2019 günü ihalesi yapılan yeni hizmet binasının inşaat çalışmaları geçen yıl Nisan ayında başlamıştı. Bugün itibariyle tamamlanan binamız Selçuklu mimarisine göre inşa edildi. Tuşba'ya yakışan binamızı 31 Ekim Cumartesi günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açacağız' dedi.

Burhan Ergin

21 Ekim Dünya Gazeteciler günü nedeniyle gazetecilerle bir araya gelen Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman yeni hizmet binası ve Tuşba çarşısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“Binamızın maliyeti 30 milyondur”

Eski Et Balık Kurumu arazisinde yapılan yeni hizmet binasının 30 milyon liraya mal olduğunu ifade eden Başkan Akman, “Bilindiği üzere 20 Mart 2019 günü ihalesi yapılan yeni hizmet binamızın inşa çalışmaları geçen yıl Nisan ayında başlamıştı. Bugün itibariyle binamızın inşa çalışmaları tamamlandı. Yeni binamız Selçuklu mimarisine göre inşa edildi. Tuşba'ya yakışan hizmet binamızı 31 Ekim Cumartesi günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açacağız. Hem çalışanlarımız hem de vatandaşlarımız bundan sonra yeni hizmet binamızdan yararlanacaklar. Binamız 2 bin 300 metrekare taban alanına sahip olup 6 kattan oluşuyor. İlçemizin estetiğine değer katacak olan ve kullanım yönünden akıllı bina olma özelliği taşıyan hizmet binamızda Tuşba Belediyesi hizmet birimleri ile çalışma ofisleri, 75 kişilik meclis salonu, yemekhane, mescit ve sığınak bulunmaktadır. Meclis salonumuzda hem vatandaşlar için hem de basın için ayrı yerler yaptık. Van Büyükşehir Belediyesi de dahil olmak üzere Van'da hiçbir belediye bu kadar modern bir meclis salonuna sahip değil. Ayrıca ısıtma ve iklimlendirme sistemi son teknolojiye göre tasarlanmıştır. Dolayısıyla bölgemizdeki hava şartları nedeniyle tüm dış etkenlere karşı ısıtma ve yalıtım sistemi kullanılmıştır. 20 dönümlük peyzaj alanına sahip hizmet binamızın alanı, Tuşba'nın ilk kent meydanı olma özelliği taşımaktadır. Büyük bir ihtiyaca cevap verecek olan hizmet binamız ortalama olarak 50 yıllık ihtiyacı karşılayacak. Selçuklu mimarisinden esinlenerek tasarlanan bina bu yönüyle Van'ın ilk Selçuklu mimarisi tarzında yapılan kurumudur. Binamızın toplam kapalı alanı 12 bin 300 metrekaredir. Binamızın maliyeti 30 milyondur. Yeni hizmet binamızın sağında bulunan 35 bin metrekare alana Tuşba AVM binası yapmayı düşünüyoruz. Medyaya demeç vererek Vanlı işadamlarını Tuşba'ya yatırım yapmaya davet ettim ama maalesef şuana kadar kimse bize dönüş yapmadı” şeklinde konuştu.

“Marangozlar sitesini kaldırıyoruz”

Marangozlar sitesi mevcut yerinden kaldırılarak, Tuşba çarşısı projesini hayata geçireceklerini söyleyen Akman,”Tuşba çarşısı projemizi Van Ticaret Borsası yanı, Bediüzzaman Hazretleri Caddesi, Marangozlar Sitesi, Fatih Caddesi, Zeve Caddesi ve Yeni Defterdarlık hizmet binasının yanında hayata geçireceğiz. Marangozlar sitesini kaldırıyoruz. Oradaki esnaflara da gerekli uyarıları yaptık. Allah nasip ederse bu projemiz yıl sonunda hayata geçirilecek. Ya biz kendimiz yapacağız veya TOKİ'ye devredip projemizi gerçekleştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“2 binin üzerinde çam ve süs ağacı ektik”

Tuşba Belediyesi ağaçları kesiyor iddialarının asılsız olduğunu söyleyen Akman, “Maalesef biz il olarak hizmet yapan, hizmetleriyle gündeme gelen çalışanları karalıyoruz. Tuşba Belediyesi ağaçları kesiyor iddiaları kesinlikle doğru değil. Bakın bizim hizmet binamızın ön kısmında 50 yıllık ağaçlar bulunuyor. Peki biz bu ağaçları neden kesmedik? Kavak ağaçları polen üreterek hastalığa neden olduğu için kesimini yapmak zorunda kaldık. Biz belediye olarak kesinlikle ağaç kesmedik. Göreve geldiğimiz günden bu yana da 2 binin üzerinde çam ve süs ağacı ektik” şeklinde konuştu.

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman açıklamalarının ardından gazetecilerle birlikte yeni hizmet binasını gezerek incelemelerde bulundu.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme