Tuşba'ya 3 milyonluk modern salon

Tuşba Belediyesi ilçeye çok amaçlı modern salon kazandırıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi, kardeş belediye olarak seçtiği Tuşba ilçesine bin kişilik yaklaşık 3 milyon TL değerinde konferans ve eğitim salonu yapıyor.

Hacı Yılmaz

İskele Mahallesi Van Gölü kıyısında yapımına başlanan çok amaçlı konferans ve eğitim salonu 2017 yılında hizmete girecek. Yaklaşık 2 ay önce yapımına başlanan salonunda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi kardeş şehri Tuşba Belediyesi'ne yardım elini uzattı. Büyükşehir Belediyesi Tuşba Belediyesi'ne yaklaşık 3 milyon TL'ye mal olması beklenen çok amaçlı konferans ve eğitim salonu yapıyor.

Haziran ayında yapımına başlanan proje Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'nca takip ediliyor. Çok amaçlı konferans ve eğitim salonunun Van'ın Kurtuluş Günü 2 Nisan 2017 tarihinde törenle hizmete açılması bekleniyor.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın ismini taşıyan Çok Amaçlı Konferans ve Eğitim Salonu 6000 m2 kapalı alan üzerine kuruluyor. Eğitim, dinlence ve eğlence gibi etkinlikler için tasarlanan salonda Van ve Tuşba ile ilgili kültürel gece ve etkinlikler de düzenlenebilecek.

240 günde tamamlanması ön görülen projede konferans salonu (amfi) , düğün salonu, mescit, bay-bayan ve engelli wcler, kafeterya, mutfak, makine odası, danışma, güvenlik odası, müdüriyet, sekreter ve muhasebe odaları bulunuyor.

İskele sahili rekreasyon alanı üzerinde konumlanan Van Gölü kıyısında yapımı süren çok amaçlı konferans salonunun yapımında çelik konstrüksiyon kullanılıyor.

Van ili merkezinde sahil şeridinde büyük organizasyonların yapılacağı konferans ve eğitim salonu için proje oluşturulması, finansman bulanması ve uygulamaya geçirilmesini Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığı görüşmeler sonucunda gerçekleştirildi.

Yusuf Ziya Yılmaz Çok Amaçlı Konferans ve Eğitim Salonu sahip olduğu geniş salonları, sosyal alanları, kongre merkezi ve ağırlama hizmetleriyle Tuşba'ya kültür ve sanatsal kimlik kazandıracak. Salon tamamlandığında birçok önemli etkinliğin burada yapılması planlanırken, Tuşba'nın kent kimliğine katkıda bulunması hedefleniyor.

Salon tamamlandığında sanatsal etkinliklerle sanatseverleri ağırlayacak. Konferans salonu öğrencilerin sosyal ve kültürel ihtiyacını karşılayacak. Modern mimariyle tasarlanan Yusuf Ziya Yılmaz Çok Amaçlı Konferans ve Eğitim Salonu Tuşba ilçesine sanatsal değer kazandıracak.

Bakmadan Geçme