Tuşba'da öğrencilere kuru üzüm dağıtımı

Van'ın Tuşba ilçesine bağlı Şehit Çetin Aysan İlk ve Ortaokulu öğrencilerine kuru üzüm dağıtıldı.

Tuşba ilçesine bağlı Alaköy Mahallesinde bulunan Şehit Çetin Aysan İlk ve Ortaokulundaki kuru üzüm dağıtımına İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları Orhan Bedir ve Celal Gezici ile Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani katıldı.

Burada bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, “Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen resmi/özel bağımsız anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine kuru üzüm dağıtımı başladı. Bu kapsamda Van ilinde 926 okulda, 115 bin 423 öğrenciye mayıs ayı sonuna kadar haftada iki gün kuru üzüm dağıtımı yapılacak. Öğrencilere kuru meyve tüketim alışkanlığının kazandırılması, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunmak, sağlıklı büyümelerine ve gelişmelerini sağlamak amacıyla Türkiye genelinde yapılan bu proje büyük anlam taşıyor. Bu nedenle bizlerde Tuşba ilçesine bağlı Şehit Çetin Aysan İlk ve Ortaokulunda kuru üzüm dağıtımı yapmak için geldik ve çocuklarımıza kuru üzümün faydalarını anlatarak bilgilendirme babında ziyaretimizi gerçekleştirdik” dedi.


Yapılan açıklamanın ardından İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin; İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları Orhan Bedir ve Celal Gezici ile Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ile beraber minik öğrencilere kuru üzüm dağıttı.

Bakmadan Geçme