Ücretli öğretmenlik başvuruları başladı

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında Müdürlüğümüze bağlı okullarda görevlendirilmek üzere ücretli öğretmen başvuruları başladı.

TAKİP ET

Ücretli öğretmenlik başvurusu başladı mı, 2023-2024 ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman başlıyor? Ücretli öğretmenlik başvuru ekranı, öğretmenlik yapmak isteyen adaylar tarafından yoğun olarak ziyaret ediliyor. 2023-2024 yılı eğitim ve öğretim döneminin başlamasına kısa bir süre kala Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda ücretli öğretmenlik başvuruları da gündeme geldi. Peki, 2023 ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman, ücretli öğretmenlik başvuruları başladı mı?
Ücretli öğretmen kadrosu için gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi. 2022-2023 yılında 2. dönem ücretli öğretmenlik başvuruları 23 Ocak ile 5 Mart tarihleri arasında alınmıştı. Yeni eğitim öğretim süreci eylülde başlayacak. Peki, ücretli öğretmenlik başvuruları başladı mı, ne zaman hangi tarihte ücretli öğretmenlik başvurusu?

Ücretli öğretmenlik başvuruları temmuz ve ağustos ayları arasında alınıyor. 2023-2024 ücretli öğretmenlik için başvuru tarihleri il ve ilçelere göre de farklılık gösteriyor.

Buna göre bazı illerde başvurular başladı.

Öğretmen adayları, başvuru için bulundukları illerin Milli Eğitim Müdürlükleri'nin internet sitesini ziyaret etmesi gerekiyor.

Başvuru süreci sonunda çalışmalara başlayan Komisyon tarafından görevlendirmeler yapılıyor. Evraklar da görevlendirmelerin yapıldığı okul müdürlüklerine teslim ediliyor.

Adaylar, başvurularını https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-ucretli-ogretmenlik-basvurusu adresi üzerinden gerçekleştirebiliyor.

E-Devlet üzerinden ücretli öğretmenlik başvurusu yapacak olan adaylar, şu adımları takip edecek;

Öncelikle başvuru ekranına girecek olan ücretli öğretmen adayları, kimlik bilgilerinin olduğu ekranla karşılaşacak.

İletişim bilgileri, Milli Eğitim İl veya İlçe Müdürlüğü'nün öğretmen adayıyla iletişim kurabilmesi için önem arz ettiğinden, bu bölümün doğru incelenmesi, yanlışlık varsa düzeltilmesi gerekecek.

TESLİMİ İSTENEN EVRAKLARI?
Dilekçe (Evrak tesliminde ilgili okula verilecek)

Mezuniyet belgesi (aslı ve fotokopisi)

Nüfus Cüzdanı (aslı ve fotokopisi)

Varsa Formasyon belgesi (aslı ve fotokopisi)

Sabıka Kaydı (E-Devletten alınabilir)

Sağlık Raporu (6 Aylık)

Bir adet fotoğraf

Varsa diğer sertifikalar

Varsa KPSS Sonuç Belgesi

Bakmadan Geçme