UMUDA YOLCULUK PROJESİ

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Programlar, Hastalıklar ve Kanser Şubesi tarafından SODES kapsamında yürütülecek ‘Umuda yolculuk’ projesinin tanıtımı yapıldı.
Tanıtım toplantısında konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, ‘Umuda yolculuk’ projesinin çok anlamlı olduğunu belirterek, katılımcılardan her konuda olduğu gibi bu proje konusunda da ciddi, güzel ve titiz bir anlayışla çalışmalarını istedi. Bu projenin vatandaşları doğru bilgilendirme ve yönlendirme açısında önemli olduğunu ifade eden Dr. Acar, bu konuda yapılan çalışmaların kültürel ve dini unsurlara dikkat edilerek yapılması gerektiğini söyledi.
Proje Koordinatörü Sosyolog Osman Turgut ise, proje kapsamında aile içi şiddete karşı mücadele, kadın haklarına ilişkin bilinçlendirme, aile içi iletişimi güçlendirme, madde bağımlılığı ile mücadele, yurttaşlık-kentlilik- birlikte yaşama bilinci gibi konuları ele alacaklarını ifade etti. Turgut, 12 ay sürecek proje kapsamında bin 600 kişiye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.vanhaber, van, haber, van haberhalk sağlığı, sodes, proje, bilal acar

Bakmadan Geçme