Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'tan şok yorum: Daha düşük seviyelerde...

Merkez Bankası, bugün gerçekleştirdiği ağustos ayı toplantısında faiz oranlarını belirledi. Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 17,5'ten yüzde 25'e çıkarıldı.

Merkez Bankası, bugün gerçekleştirdiği ağustos ayı toplantısında faiz oranlarını belirledi. Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 17,5'ten yüzde 25'e çıkarıldı. Bu karar, piyasalarda büyük bir sürpriz olarak karşılandı.

Türkiye ekonomisine ilişkin analizleri ve sosyal medyadaki etkin paylaşımlarıyla tanınan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, son faiz kararına ilişkin çarpıcı bir yorum yaptı.

Demirtaş, Twitter hesabından şöyle yazdı: “Türkiye Ekonomi Modeli adı verilen şey bugün resmen sona erdi! Merkez Bankası'nı kutluyorum.”

Açıklamasının devamında ise Demirtaş şu cümlelere yer verdi: "Ülke olarak büyük zaman kaybettik. Bu faiz artışı 2-3 yıl önce olsa, Dolar/TL çok daha düşük seviyede olacaktı, Enflasyon böylesine patlamayacaktı. Kendimiz ettik, kendimiz bulduk.

Şimdi doğru karar alındı. Ama bu kararlar devam etmezse TL'de değer kaybı devam eder. Enflasyon hız kesse bile yüksek kalır.

Aman! o yüzden doğrudan bir daha şaşmayalım. Çünkü hepimiz fakirleşiyoruz. Bu ülke hepimizin"

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme