Ünlü ekonomist rakam verdi! Dolar için kritik..

Ünlü ekonomist, önemli bir tarih ve doların gelecekteki rekor seviyesi hakkında çarpıcı tahminlerde bulundu.

Döviz kuru tahminlerindeki isabetli analizleriyle tanınan Selçuk Geçer, doların Türk Lirası karşısındaki seyrini ve bu dönemi ne zaman beklediğini açıkladı. İşte, Geçer'in son dolar tahminleri...

Selçuk Geçer, "IMF'nin 200 milyar dolarlık bir kredi açacağı ve doların 1 TL'ye düşeceği" yönündeki söylentilere itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, Türkiye'nin ekonomik geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Selçuk Geçer, turizm gelirlerindeki düşüşün ve dolar kurundaki hızlı düşüşün ileride ülke ekonomisini nasıl etkileyebileceğine dair önemli değerlendirmelerde bulunduğu "IMF 200 milyar dolar verecek dolar 1 lira olacak" başlıklı YouTube videosunda detaylı bir analiz sundu.

Doların yıl sonuna doğru 40 TL'nin üzerine çıkmamasının büyük bir risk oluşturabileceğini vurgulayan Geçer, "25 ve 26 TL seviyelerinin memnuniyetle karşılanmasının yanıltıcı olduğunu" belirtti ve ülkenin gelecekteki yüksek maliyetlere dikkat çekti.

Geçer, "Doları sürekli olarak düşük seviyelere çekmek ve kontrol altında tutmak, ülkenin rekabetçiliğini zedeler. Türkiye, diğer Güney Avrupa ülkeleri olan Fransa, İtalya ve Yunanistan gibi rakiplerine göre daha maliyetli hale gelir" şeklinde konuşarak, turizm gelirlerindeki düşüşün nedenlerini açıkladı.

Doların Türk Lirası karşısındaki gerçek değerinin TÜİK'in enflasyon verileri ile hesaplandığında 42 TL'nin üzerinde olduğunu ifade eden Geçer, bu hesaplamalara dayanarak herkesin kendi analizini yapması gerektiğini belirtti.

Kasım ve Aralık aylarında dolar kurunun en azından 40 TL seviyesine ulaşması gerektiğini dile getiren Geçer, bu seviyelere ulaşılmazsa geçmişte yaşanan olumsuz olayların tekrarlanabileceğine dikkat çekti. "Eğer dolar kuru bu aylarda beklenen seviyeye ulaşamazsa geçmiş yılın benzer sorunlarını yaşarız" diyen Geçer, "İhracat gelirleri azalır, oteller boş kalır, bölgedeki esnaf zorlanır hatta iflas edebilir" dedi ve sözlerini tamamladı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme