Ünlü ekonomist uyardı

Dolar\TL'de son durum! ABD'den gelen enflasyon verilerinin ardından dolar, TL 27 lirayı geçti. Hükümet ise Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları için yeni önlemler alıyor.

Bu durum yatırımcıları endişelendirirken ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den dolar için çarpıcı tahmin geldi. 'KKM Doları büyük patlatacak' diyen Geçer, doların ne zaman patlayacağını söyledi. Dolar o tarihte uçacak! İşte Selçuk Geçer'in dolar yorumu ve uyarıları...

Dolar, TL kuru, ABD Merkez Bankası'nın sıkı para politikası sonucunda hızla yükseliyor. Dolar TL kuru 27 lirayı aşarak rekor kırdı. Hükümet ise dolar kurundaki yükselişi durdurmak için Kur Korumalı Mevduat hesaplarına ilişkin yeni adımlar atıyor.

Bu adımlar yatırımcıları rahatsız ederken ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den önemli uyarı geldi. 'KKM Doları büyük patlatacak' diyen Geçer, dolar için tarih verdi. Şimdi alan köşeyi döndü! Dolar o tarihte patlayacak. İşte Selçuk Geçer'in dolar tahmini ve uyarıları...

Selçuk Geçer, KKM hesaplarının devam etmesi halinde doların daha da yükseleceğini belirtti. Selçuk Geçer, "Kur Korumalı Mevduat hesaplarına olan ilgi her geçen gün artıyor. Toplamda üç buçuk trilyon liraya ulaşmış durumda. Kur Korumalı işi tehlikeli bir iş. Altını çizerek söylüyorum yapmayın. Kendinizi köşeye sıkıştırırsınız, demiştik. Canınız çok acır. Yılbaşından bu yana 59 milyar liranın üzerinde bir maliyeti var. Memur maaşlarına yapılan zamların maliyeti bundan biraz daha fazla. Devletin faiz giderleri her gün artmaya devam ediyor. Dolar kuru üzerinde korkunç bir baskı oluşuyor." diyerek vatandaşları uyardı.

Twitter hesabından yeni bir paylaşımda bulunan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların yeni seviyesini paylaştı. Geçer paylaşımında, "Dolar ne olacak? diye soranlara… Sizce? Benzinin, mazotun 38 TL olduğu yerde dolar 27 TL olmaz. Söylemedi demeyin. Yakın zamana kadar 18.50 TL olan süt önce 21.50 TL sonra yeni zamla 24.25 TL oldu. Ama enflasyon düşecek merak etmeyin!" dedi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme