Üst geçit tehlike saçıyor

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısında bulunan yayaların kullandığı üst geçitte kaynak puntalarının kopma noktasına gelmesi büyük tehlike saçıyor.

Hacı Yılmaz

Her gün binlerce vatandaşın kullandığı Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısında bulunan üst geçit tehlike saçıyor. Üst geçidi kullanan vatandaşlar büyük kaynak puntalarının kopmasından dolayı tehlike atlatırken, yetkililerin biran önce soruna el atmasını bekliyor.

Vatandaşlar, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısında bulunan üst geçidin kaynak putları yerlerinin kopma notasına geldiğini belirterek, her gün binlerce vatandaşın kullandığı üst geçidin biran önce onarılmasını ve daha güvenli hale getirilmesini beklediklerini söylediler.

"İnsan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerekir"

Hastaneye giden vatandaşların sıklıkla kullandığı üst geçidin birçok yerinde birleştirici kaynaklar kopma noktasına geldi. Üst geçidi kullanan vatandaşlar tedirginlik yaşadıklarını belirterek, "Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bulunan üst geçit bakım yapılmadığından kaynakları kopmuş ve tehlike arz etmektedir. Merdivenleri çıkıp ana platforma döndüğünüzde geçiş yolu üzerinde yerde bulunan metal sacın kaynaklarının koptuğu üzerinde geçen şahısların ancak bunu sac'ın üzerine gelince fark edebildiğini ve fark edince de korku ile kenara kaçtığını gördük. Sac ağırlık ile aşağıya doğru eğilmektedir. Belki de kalan bir kaç kaynak puntası sacı tutmaktadır. Orayı kullanan vatandaşların yoldan geçen arabaların üzerine düşmesi içten bile değil. İnsan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerekir. Köprülerin acilen bakımdan geçirilmesini istiyoruz. Hastane yönetimi ile bu konu hakkında görüştük. Hastane Müdür Yardımcısı Orhan Bey konuyla alakadar olacağını söyledi" ifadelerini kullandılar.

Bakmadan Geçme