Uzman isim duyurdu! Döviz hesaplarına darbe...

Dolar/TL kuru son dönemde yükselişe geçti ve yatırımcıları endişelendirdi. Ekonomist Selçuk Geçer, dolar piyasası ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Geçer, döviz hesabı olanların vergilendirilebileceğini ve hükümetin kur müdahalesi yapabileceğini söyledi. Dolar piyasasındaki gelişmeler şöyle:

Dolar kuru, Merkez Bankası'nın faiz kararlarının ardından 27 TL seviyesine yaklaştı. Doların yönü konusunda merak edilenleri yanıtlayan Selçuk Geçer, hükümetin kur üzerinde kontrol sağlamak için vergi veya müdahale gibi önlemler alabileceğini belirtti.

Döviz hesabı olan vatandaşlara vergi getirilebileceği iddiaları ise piyasayı tedirgin etti. Selçuk Geçer, vergi getirilmesi durumunda kayıt dışı ekonominin büyüyebileceğini, vatandaşların paralarını bankalardan çekip yastık altında saklayabileceğini ifade etti. Bu durumun da bankalarla piyasa arasındaki farkı artıracağını vurguladı. Geçer, döviz hesabı olan vatandaşların vergi konusunda uyanık olmaları gerektiğini dile getirdi.

Dolar kuruna müdahale olup olmayacağı ise tartışma konusu oldu. Merkez Bankası'nın faiz artışına rağmen dolar fiyatları hızla yükselmeye devam etti. TL'nin değer kaybının sürdüğü bir ortamda dolar seyrinin önemli olduğu kaydedildi. Selçuk Geçer'in yaptığı açıklamalar da yatırımcıların kafasını karıştırdı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme