Uzmanı duyurdu! Buraya yatırım yapanlar daha çok kazanacak

Altın ve dolar gibi yatırım araçlarını yakından takip eden ekonomist İslam Memiş, yeni hafta öncesinde takipçilerini şaşırtacak tahminlerde bulundu. Güncel piyasa durumuyla ilgili açıklamalarda bulunan Memiş, yatırımcıların dikkatini şu yöne çevirmeleri gerektiğini belirtti.

TAKİP ET

Yabancı yatırımcıların borsadaki hareketleriyle ilgili tahminler yapılırken, doların olası yükseliş ve düşüşlerine de değinen İslam Memiş, gram altının 1800 seviyelerine ulaşacağını öngördü ve ilk değerlendirmesini paylaştı.

'Dolara mı, altına mı yatırım yapılmalı?' sorusu, yatırımcılar arasında en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. İslam Memiş, bu soruya cevap vererek yeni hedefini açıkladı. Euro dolar paritesinin 1.0874 seviyelerinde olduğu bu dönemde, Memiş, yatırım aracının Euro olması gerektiğini vurguladı.

Memiş, doların 28 TL olduğu bir durumda Euro'nun 30 TL olacağını öngördü ve bu durumda Türk Lirası'na sahip olanların beklemelerini tavsiye etti.

Altının güncel durumuyla ilgili de değerlendirme yapan İslam Memiş, 'Altın ons fiyatları 1925 dolarlara gelirken 1920-1935 aralığında olacağı bekleniyor. Temmuz ayında 1860 ile 1960 dolar aralığında takip edecek.

Gram altın şuan TL piyasasında 1622-1632 seviyelerinde. Göbek seviyesine yılın ikinci yarısında başlanırken dolar kurunun 24 TL olması gerekiyor. Bu yüzden elinde TL bulunduranlar biraz sabırlı olmalı ve yatırım için acele etmemeli.' sözlerini kullandı

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Bakmadan Geçme