Uzmanı uyardı! Fırtına kopacak

Son günlerde dolar kurundaki yükseliş, altın fiyatlarında önemli bir artışa neden oldu. Bayram sonrasında gram altın fiyatı 1.611 TL'ye kadar yükseldi ve çeyrek altın fiyatı da 2.652 lirayı geçti. Altın fiyatlarıyla ilgilenen vatandaşlar ise altın ne kadar olacak? altın ne kadar oldu? gibi sorularını sormaya devam ediyor.

TAKİP ET

Gram altın son günlerde 1.611 TL seviyesine kadar yükseldi. Çeyrek altın fiyatı da 2.652 lirayı gördü. Yatırımcılar, altın fiyatlarının geleceğiyle ilgili bilgi edinmek için Temmuz ayı altın fiyatlarının nasıl olacak ve yükselecek mi? şeklinde aramalarını devam ettiriyor.

Öte yandan dijital altın ve döviz ile Kapalıçarşı'da belirlenen fiyatların farklılık gösterdiği ve bu durumun 'ikili kur' olarak adlandırıldığı ifade edilmekte. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu konuda önemli uyarılarda bulunarak dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu ise altın ve dolar konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak 'Yeniden hortlayacak' uyarısında bulundu.

Kurtoğlu, Gölge Bankacılık ve Merkez Bankacılık sistemi kurulma veya hortlatılma girişimi olduğunu ifade ederek Kapalıçarşı'nın bu süreçte merkezi bir rol oynadığını ve Türkiye'nin her köşesiyle canlı bir bağlantısı olduğunu belirtti.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Bakmadan Geçme