Vakıf arsalarına okul neden yapılamıyor?

Van'da okul yapılacak arsaya büyük ihtiyaç varken, uygun arsalar da Vakıfların elindeyken okul yapımı için neden değerlendirilmiyor?

Nerde bir ihale, kiralama, satın alma varsa oradan pis kokular geliyor.

Yıllardır hep böyle.

Kimse kendisini sütten çıkmış ak kaşık sanmasın. Devletin, milletin malını yandaşa peşkeş çekme durumları, ahlaksızlıklar, vicdansızlıklar tüm siyasi iktidarlar dönemlerinde, tüm belediyelerde, birçok kurumda hep olmuş, olmaya da devam ediyor. Kiminde az kiminde çok olmuştur ama hep olmuştur.

Konumuza gelince…

Yeni okul yapımı için hazineye ait arsa sorunu yaşanıyor. Yöneticiler toplantılarda okul yapacak arsa bulamadıklarını dile getiriyorlar. Arsa bulunmadığı için çare olarak bazı okulların bahçelerine hiç de uygun olmayan şekilde sıkış tepiş yeni okul yapılıyor.

Yeni yapılacak eğitim kurumlarına yer bulunmamasının birkaç nedeni var. Biri imar planında eğitim, sağlık kurumlarına ayrılan yerlerin imar tadilatlarıyla konut veya işyerine dönüştürülmesi. Diğeri okul yapılabilecek hazine arsalarının değerinin çok altında belli kişilere satılmasıdır. Vakıf arsaları ise muamma.

Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait özellikle İpekyolu ilçesinde bulunan okul yapılabilecek arsaların bazı kişi ya da kişilerce çok ucuz fiyata kiralandığı ve bu çevrelerin arsalara yeni okul yapılmasını engelledikleri konuşuluyor.

Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, özellikle okul ihtiyacı olan İpekyolu ilçesinde yeni okul yapmak istediklerini ancak hazineye ait arsa bulamadıklarını belirterek Vakıflara ait okul yapılmaya uygun arsaları arsa takası karşılığında talep ettiklerini ancak hiçbir yanıt alamadıklarını söyledi. Müdür Tevke'nin açıklaması vakıf arsalarının biri veya birileri tarafından adeta işgal edildiği iddialarını doğrular nitelikte.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme