Vali Balcı biçerle ot biçti

Türkiye-İran sınır hattındaki hudut karakollarını ziyaret ederken yolda tarlasında ot biçen çiftçinin yanına giden Vali Ozan Balcı biçerle ot biçti.

Vansesi Haber Merkezi

Vali Ozan Balcı, beraberindeki İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, 6. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral İlker Ertuğrul ile sınıra gitti.

Yol güzergahında Beyarslan Mahallesinde tarlasında çalışan İbrahim Demir'in yanına giden Vali Balcı, Demir'e kolaylıklar dileyerek bayramını kutladı.

Daha sonra tarlada bulunan biçere binen Vali Balcı, yonca biçerek hasat yaptı.

Çiftçi Demir ile sohbet eden Vali Balcı, yonca ekimi hakkında bilgi alarak, 'Çiftçimize hayırlı bereketli hasat diliyorum. Tarıma üreticiye dost bir vali olarak tarımın üreticilerin, çiftçilerin yanındayım. İnşallah 10 bin kişiye 100'er koyundan bir milyon koyun projemizi gerçekleştireceğiz. Ayrıca kesif yem, kaba yem üretiminde de çiftçilerimizin her zaman yanındayız. Korunga, yonca, tohumu, sertifikalı buğday tohumu, arpaya tam destek vereceğiz. Sulama kanallarının, göletlerin yapılmasına tam destek vereceğiz. Çiftçimizin zenginleşmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Tarla içi yolların açılması konusunda da yardımcı olacağız. Çiftçilerimiz memleketimize, milletimize değer üretiyorlar. Vanımıza değer katıyorlar. Allah çiftçilerimizin eksikliğini vermesin' dedi.

Kapıköy Mahallesi'nde de yolda karşılaştığı bir çobanın bayramını kutlayan Vali Balcı keçileri sevdi.

Bir yıl geri ödemesiz 5 yıl sıfır faizli krediyle koyun verildiğini ifade eden Vali Balcı, Türkiye'nin meralarının yüzde 10'unun Van'da olduğunu ve meraları koyunlarla dolacağını dile getirdi.

Bakmadan Geçme