Vali Balcı öğretmenler buluşmasını sürdürüyor

Vali Ozan Balcı, öğretmenler buluşması kapsamında Van'da görev yapan yabancı dil öğretmenleri ile bir araya geldi.

Basın Bülteni

Edremit Uygulama Otelindeki toplantıya Vali Ozan Balcı ile birlikte Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, ilçe milli eğitim müdürleri ve yabancı dil öğretmenleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Ozan Balcı, yabancı dil eğitiminin önemine dikkat çekerek, bir dili öğrenmenin dünyayı farklı şekilde görmeyi sağlayacağını ifade etti.

Eğitimin bir numaralı mesele olduğunu dile getiren Vali Ozan Balcı, 'Eğitime çok önem veren bir vali ve yöneticiyim. Ülkemizin geleceği siz öğretmenlerimizin sayesinde şekillenecektir. Eğitim alanında çok güzel ve önemli yatırımlar yapıyoruz. İhtiyaç olan okullarda büyük onarımlar yapıyoruz. İlimizde derslik açığını bir yıl içerisinde çözmüş olacağız. Okullarımızda kütüphanelerimizi zenginleştiriyoruz. Ülkemizin en zengin kütüphanelerine sahip okulların ilimizde olması için bütün adımları atmaya başladık. Kütüphanelerimizde yabancı dil kitaplarımız sözlüklerimiz olacak. Yurt dışından yabancı dil kaynakları alacağız.
Çocuklarımıza yabancı dili konuşma, yazma, okuma kültürünü kazandırmalıyız. Çocuklarımızın yabancı dillere hkim olmasını önemsiyorum. İhtiyacınız olan kaynakları belirlediğiniz takdirde bizler de üstümüze düşeni yapacağız.
İlimize gelen yabancılar ile öğrencilerimizi bir araya getirebiliriz. Bu şekilde öğrencilerimiz öğrendiklerini tekrar etmiş olacaklardır. İlin Valisi olarak ihtiyaç duyduğunuz her an yanınızdayım. Hepimiz, ülkemizin geleceği olan gençlerimiz için elimizden geleni yapacağız. Sizlere güveniyorum ' dedi.

Vali Ozan Balcı, toplantı sonrası öğretmenlerle tokalaşarak tanıştı.

Bakmadan Geçme