Vali Bilmez'in portresi

Popülist davranışlardan, yapay görüntülerden, türbinlere oynamaktan uzak duran, devle ciddiyeti içinde güler yüzüyle vatandaşa yaklaşan Vali Bilmez, yıllar önce kaymakam olarak ayrıldığı Van'a simdi vali olarak geri dönüyor.

2017 yılının Haziran ayında yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Van valiliği görevine atanan, valilik görevini 16 ay yürüten Trabzonlu Murat Zorluoğlu AK Parti tarafından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterildi. Boşalan valilik görevine Ardahan'da 18 ay valilik görevinde bulunan Bingöllü Mehmet Emin Bilmez atandı. Atama Vali Mehmet Emin Bilmez ve kendisinden önemli hizmetler bekleyen Van'ımıza hayırlı olsun.

Bingöl ilimizin Solhan ilçesinin Mutlu köyünde 1966 yılında dünyaya gelen, Kova burcunun özelliklerini taşıyan, 3 çocuk babası, hukuk kökenli mülkü idare amiri olan Vali Bilmez farklı ilçelerde kaymakam olarak görev yaptı.

Hukuka, üretime, verimliliğe, adil yöneticiliğe ve disipline önem veren... İstismara, şaibeye, yolsuzluklara, vatandaşın devlet kapısından memnuniyetsiz ayrılmasına izin vermeyen Vali Bilmez'in tecrübelerine heyecan katarak Van'da yeni bir dönem başlatacağına inanıyorum.

Vali Bilmez'in Van'ın sorunları ve çözüm yollarını, ekonomik ve sosyal potansiyelini, genç nüfustan oluşan kalabalık renkli demografik yapısı, kentimizin hedefleri, beklentileri ile ilgili bilgi ve ilgi sahibi olması avantajdır.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme