Vali Bilmez'den Vanspor'a 1 milyon 600 bin liralık destek sözü

Vanspor'a destek toplantısında konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, elektrik, su, doğalgaz, araç, yakıt gibi giderleri için Vanspor'a 1 milyon 600 bin liralık reklam desteği sözü verdi.

Rıdvan Can

Ziraat Türkiye Kupası rövanş maçı öncesi Van TSO'da Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez başkanlığında yapılan toplantıya Van Jandarma Aşayis Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri ve Edremit Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, Van TSO Başkanı Necdet Takva, Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk, Van Ticaret Borsası Başkanı Naif Süer, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Aslan, S.S. Van Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Erdal Toktamış, ilçe belediye başkanları ve davetliler katıldı.

4 saat süren toplantıda Vanspor'un sorunları ve geleceği tartışıldı. Vali Mehmet Emin Bilmez, elektrik, su, doğalgaz, araç, yakıt gibi giderleri için Vanspor'a 1 milyon 600 bin liralık reklam desteği vereceğini açıkladı. Ayrıca daha geniş çalışma yapılabilmesi için Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli başkanlığında komisyon oluşturuldu. Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, yaptığı açıklamada “Van'ımızın tek profesyonel takımı Vanspor'umuza sahip çıkmak, layık olduğu yere gelmesi için iş adamlarımız, esnaflarımız, taraftarlarımız, yönetimimiz, tüm kurumlarımız, tüm siyasi partilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz ve basınımız el ele vererek hep birlikte başaracağız. Bu kararın alınmasında Valimize ve toplantıya katılan herkese kulübümüz adına, Van halkı adına ve Vanspor sevdalıları taraftarlarımız adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme