VALİ'DEN HASENE DERNEĞİNE TEŞÜKKÜR

Van Valisi Münir Karaloğlu, bayramda 3 bin 200 aileye kurban eti dağıtan merkezi Almanya’da bulunan IGMG Hasene Derneği’ne bir teşekkür belgesi verdi.
Van'da 23 Ekim tarihinde meydana gelen depreminde ardından bölgede çalışmalarını sürdüren IGMG Hasene Derneği, Erciş ilçesinde depremzedeler için 49 prefabrik, 10 bin aileye kurban eti ve kuru gıda dağıtımı yapmıştı. IGMG Hasene Derneği yöneticileri bu yıl yine Vanlıları unutmayarak Almanya’da vekalet yoluyla alınan kurbanları Van’da dağıttı. Et ve Balık Kombinası’nda poşetlenen kurban etleri İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ekipleri tarafından Van ve Erciş’te tespit edilen 3 bin 200 ihtiyaç sahibi aileye dağıtıldı. Bu arada İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından da hazırlanan gıda ve giyim paketleri kurban etleri ile beraber 3 bin 200 aileye gece ziyaret edilerek verildi. Van Valisi Münir Karaloğlu da kurban dağıtımına öncülük eden Hasene Derneği Sorumlusu Ramazan Olmaz’ı makamında kabul ederek, bir teşekkür belgesi verdi.
23 Ekim’de Van’da meydana gelen depremin ardından İslam Toplumu ve Milli Görüş Teşkilatı ile Hasene Derneği’nin sürekli yardımlar yaptığını anımsatan Vali Karaloğlu, emeği geçenlere teşekkür etti. Karaloğlu, “Önce gelip Erciş’te evler yapıldı, daha et ve gıda paketleri ile kırtasiye yardımları yapıldı. Bu yıl tekrar Kurban Bayramı’nda 3.200 ihtiyaç sahibi aileye toplam 15 bin ton kurban eti dağıtıldı. Bu aileleri ortalama 5 kişi olarak hesaplarsak 16 bin kişi ediyor. Hasene derneğine bağışta bulunan gurbetçilerimize vatandaşlarımıza Van halkı adına ‘teşekkür’ ediyorum. Onlar uzakta da olsalar yürekleri kalpleri hep Van’da oldu. Bu zor dönemde Van’a Vanlıya depremzedeye yardım etmiş olmaları bizi mutlu etti. Allah hayırlarını kabul etsin” diye konuştu.
Almanya’dan Van’a gelerek kurban dağıtım organizasyonunu 3 arkadaşı ile birlikte yürüten Hasene Derneği dağıtım sorumlusu Ramazan Olmaz da yaptığı kısa açıklamada, “Kurbanlarımızı Türkiye’de 5 ayrı bölgede kestik. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne bağlı illerimizin kurbanlarını Ş.Urfa kesimhanesinde kestik. En büyük payı da Van’a ayırdık. Dağıtımlara Hasene Derneği Türkiye Başkanımız İlyas Bozkurt ve bizlerde iştirak ettik. Bazen gece saat:24:00’a kadar dağıtımlarımız devam etti. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın tespiti ve onlara ulaşmada İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Şinasi Erol beyin ve ekibinin çok büyük desteği oldu. Yoksa biz bu kurban etlerini sağlıklı bir şekilde ihtiyaç sahibi ve yetim ailelere ulaşmada sıkıntı yaşardık. Bu yardımlarda Sayın Valimizin sayesinde oldu. Bende tüm ekip arkadaşlarım ve Hasene Derneği adına Sayın Valimize ‘teşekkür’e ediyorum” şeklinde konuştu.
Sıcak bir ortamda geçen ziyaret sonrası Hasene Derneği Sorumlusu Ramazan Olmaz tarafından Vali Karaloğlu’na 2011 yılında dünyanın çeşitli bölgelerine yapılan yardımların yer aldığı bir bülten hediye etti. Ziyaret sırasında İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Şinasi Erol da hazır bulundu.
vanhaber, van, haber, van haberalmanya, kurban, et, dernek, ramazan

Bakmadan Geçme