Vali Mithatbey öğrencilerinden Bilim Fuarı Sergisi

4006 - TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı çerçevesinde Vali Mithat Bey İlkokulu ve Ortaokulu tarafından Bilim Fuarı sergisi düzenlendi.

Hacı Yılmaz

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında Türkiye'de bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı çerçevesinde düzenlenen bilim fuarına, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Habip Yıldız, Şube Müdürü Metin Demir, Okul Müdürü Selim Çelebi, Okul Aile Birliği Başkanı Mesude Koç, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Projelerin sergilendiği stantları tek tek gezen davetliler, öğrencilerden bilgi aldı. Okul Müdürü Selim Çelebi, programın TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Projesi kapsamında düzenlendiği belirtti. Çelebi, okullarında sadece akademik olarak ders işlenmediğini, yeri geldiğinde sosyal etkinlik ve proje çalışmalarının da olduğunu ifade etmek istediklerini söyledi.

Sergide 150 öğrenciye ait 20 projenin sergilendiğini dile getiren Çelebi, serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

"Bu fuarlar öğrencilerimiz için çok önemli"

Bilim Fuarı ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Selim Çelebi, "4006 - TÜBİTAK Bilim Fuarının bu yıl ikincisini gerçekleştirdik. Bilim Fuarı'na 20 proje katıldı. 10 proje araştırma, 10 proje bilim alanında projesi olarak kabul gördü. Öğrenci ve öğretmenlerimizin katkılarıyla güzel bir fuar oldu. Bilim fuarımıza toplamda 150 öğrencimiz katıldı. Tüm ortaokul öğretmenlerimiz fuarımıza katkı yaptı. Emeği geçen herkes teşekkür ediyorum. İlkokul ve ortaokul öğrencilerimizin teknoloji ve bilimle becerilerini ortaya koymaları anlamında TÜBİTAK tarafından desteklenen Bilim Fuarı'na öğrenciler kendi becerileriyle yaptıkları projeleri sergilediler. Bu fuarların öğrencilerimiz için çok önemli olduğunu düşünüyorum ve gelecekte öğrencilerimizde bilimsel anlamda daha iyi araştırma yapacaklarına, yeni yeni buluşlar elde edeceklerine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Okul Aile Birliği Başkanı Mesude Koç ise, okullarının prefabrik olmasına nedeniyle zor şartlara rağmen öğrencilerin çok güzel projeler hazırladıklarını belirterek, emeğe geçen okul yönetimi ve öğretmenlere teşekkür etti.

Bakmadan Geçme