VALİ ZORLUOĞLU'NDAN 'VAN ŞİİR VE TUVALDE' PROJESİNE DESTEK

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Vanlı şair ve yazar Ümran Öztürk ile Vanlı Ressam Hüseyin Ayça'nın hayata geçirecekleri Van şiirleri ve Van solu boya resimlerini bir araya getiren 'Van Şiir ve Tuvalde' projesine destek vereceğini söyledi.

Evren Doğruer

Van'ın sanat ve kültür hayatına katkı sunan sanatçılara ve etkinliklere destek veren Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluğlu, Van'da ilk defa hayata geçirilecek sanat projesine destek verecek.

Vanlı şair ve yazar Ümran Öztürk ve solu boya resimleriyle tanınan Vanlı Hüseyin Ayça'nın Van'ın sanat ve kültür yaşamına katkı sağlamak, Van'ın değerlerini, güzelliklerini şiir ve solu boya resimleriyle bir arada tanıtmak amacıyla ortak proje hazırladılar.

"Van sanatla, kültürle anılan bir şehir konumuna gelmiştir"

Turizm haftası nedeniyle ressam Hüseyin Ayça'nın solu boya resimlerinden oluşan sergisini gezisi sırasında projeyle ilgili bilgi alan Vali Zorluoğlu, Hüseyin Ayça'yı yaptığı solu boya resimlerinden dolayı kutladı. Vali Zorluoğlu, "Van'ı tanıtan, ölümsüzleştiren solu boya resimlerini çok beğendim. Van'da bir taraftan şehrin sorunlarını çözüp Van'ı yaşanılabilir modern bir yapıya kavuşturma mücadelesi veriyoruz. Diğer taraftan Van'da her türlü sanatsal ve kültürel etkinliklere destek olmaya çalışıyoruz. Van terörle, gözyaşıyla, olaylarla değil, artık sanatla, kültürle anılan bir şehir konumuna gelmiştir. Hüseyin Ayça ve Ümran Öztürk'ün birlikte hayata geçirmeye çalıştıkları projeye destek olmaya çalışacağız. Şairimizi ve ressamımızı kutluyorum. Başarılanın devamını diliyorum" dedi.

"Sayın Valimize teşekkür ediyorum"

Vali Zorluoğlu'na teşekkür eden ressam Hüseyin Ayça, "Sulu boya resimlerimizde Van'ın çeşitli görüntülerini yansıtan sergimizi onurlandıran sayın Valimize teşekkür ediyorum. Bu arada Van'da ilk defa hayata geçirmeyi planladığımız farklı bir projeyi kendilerine arz ettim. İlgi gösterdi ve destekleyeceğini söyledi. Doğunun incisi Van coğrafi olarak çok önemli bir alana yayılmış demografik olarak da oldukça büyük bir potansiyele sahiptir. Modern yaşamla ve globalleşen dünya ile beraber yüz yıllardan beri bu topraklarda yaşayan insanların birbirleri ile olan diyaloglarının; dostluk dayanışma duygularını perçinlemek, Titiz bir çalışmayla hazırlanacak olan bu eserimiz kurulacak olan Kent Müzesinde sergilenerek gelecek kuşaklara aktarılması açısından önemli bir kaynak olacaktır. Amacımız Van'ın geçmiş ve bugünkü sosyal yaşamı ile tarihini anlatan sulu boya resimlerini ve özgün şiirlerle birleştirip görsel ve sözsel Van halkına sunmaktır. Bunu yaparken kültürler arası diyalogun geliştirilmesi farklı kentlerde iyi bir iletişim ve işbirliği ile Van'ın tanıtımının yapılabileceğini göstermektir" ifadelerini kullandı.

"Van'ı sözler ve renklerle geleceğe taşıyacağız"

Ümran Öztürk ile birlikte hazırladıkları projeyle ilgili bilgi veren Ayça, "Projemizin amacı kentimizin tanıtımında yeni ufuklar açmak, sanatçı gözüyle, sözüyle ve fırçasıyla kültür mirasına bir şekilde dokunmak suretiyle bulunduğu yeri güzelleştirip gelecek kuşaklara ulaştırarak geçmişle bir bağ kurmak. Van'ı sözler ve renklerle geleceğe taşımak bu yolculuğu renkli, zevkli ve anlamlı kılmak. Bunu yaparken de sanatçının verdiği mesajları ve değerleri öne çıkarmak ayrıca bunu yaparken resmi ve şiiri aynı potada eritmektir. Van'ın tanıtımında kamuoyunda dikkat çekip örnek oluşturmak hedeflenmiştir. Bu proje gerçekleştirildiğinde; Van'ın yetiştirdiği farklı dallardaki sanatçıları bir araya getirerek örnek teşkil edecektir" şeklinde konuştu.

"Van'da sergi ve imza günü düzenlemeyi hedefliyoruz"

Şair, yazar ve öykü kitapları bulunan Ümran Öztürk, projenin kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, şunları söyledi; Projemiz Van'ın sanat, kültür hayatına, tanıtımına yönelik ortak düşünceden ortaya çıktı. Van'ımızın değerli ressamı Hüseyin Ayça beyin sulu boya resimlerine özgü yazacağım şiir ve sözler bir araya gelecek. Her resmin bir şiiri olacak. Bunlar daha sonra bir eser olarak basılacak. Ortaya heyecan verici, yararlı güzel bir eser çıkacak. Sonraki aşamada önce Van'da sergi ve imza günü düzenlemeyi hedefliyoruz. Daha sonra proje kapsamında şiir ve sulu boya resimlerinden oluşan sergimizi İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Antalya, Aydın, Samsun, Trabzon, Mersin gibi illerde farklı zamanlarda sergilemeyi planlıyoruz. En iyi tanıtım sanat ve kültürlü mümkündür. Sanatçıya verilen destek kentin kültürüne, tanıtımına, sosyal hayatına verilen destektir. 'Van Şiir ve Tuvalde' projemize destek sağlayacak olan sayın valimize teşekkür ediyorum. Projemizin en kısa sürede hayata geçeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Bakmadan Geçme