VALİLİKTEN GEZGİN FEST'TE İZİN YOK

Gevaş Kaymakamlığı tarafından iptal edildiği açıklanan Gezgin Fest Van 2019 festivaline bir iptal de Van Valiliğinden geldi. Sosyal medyadan açıklama yapan Gezgin Fest Van yetkilileri,'Direnemedik. Hepinizden özür dileriz'ifadesine yer verdi. Firma yetkilileri bilet alanların mağdur edilmeyeceğini belirtti.

Vansesi Haber Merkezi

"Toplumumuzu kutuplaştıracak tartışmalardan uzak durmaya davet ediyoruz” ifadesine yer verilen valilik açıklamasında,” Organizasyon yetkililerinin Kaymakamlığımız tarafından bir önceki etkinlikte tespit edilen eksik hususları tamamlayamamaları dolayısıyla 2019 yılında yapılması planlanan Gezgin Fest Van Gençlik Festivali isimli organizasyona izin verilmemiştir” denildi.

Gezgin Fest yetkilileri de izin çıkmaması üzerine "özür" açıklaması yaparak festival için bilet alanların mağdur edilmeyeceğini belirtti.

Van Valiliği bugün akşam saatlerinde yaptığı yazlı açıklamayla 20-23 Haziran 2019 tarihlerinde Gevaş Akdamar iskelesi yakınlarında yapılması planlan Gezgin Fest Van Gençlik Festivali'ne izin verilmediğini duyurdu.

“Firma yetkilileri ilgili kurumlar ile yeterli koordinasyonu sağlamamıştır”

Valilik açıklamasında, “Gezgin Fest Van Gençlik Festivali adı altında 2018 yılında gerçekleştirilen etkinliğe Van ilinin ekonomisine ve tanıtımına katacağı katkı, toplumsal kaynaşmanın pekiştirilmesi göz önünde bulundurularak başta Valiliğimiz olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları tarafından mevcut imkânlar kullanılarak destek verilmiştir. İlgili firma tarafından alınan güvenlik tedbirlerinin eksikliğine karşın, vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir ortamda etkinlik geçirmeleri maksadıyla yaklaşık 1000 kolluk personeli görevlendirilerek organizasyonun sorunsuz geçmesi sağlanmıştır. Bu süreç zarfında firma yetkilileri ilgili kurumlar ile yeterli koordinasyonu sağlamamıştır “denildi.

Koordinesiz ve plansız olarak hareket edilmeye devam edilmiştir
Açıklamada, “Bu yılda ilgili firma tarafından gerekli izinler alınmadan sosyal medya aracılığıyla hazırlıklara başlandığı belirtilerek (çeşitli zamanlarda sanatçıların açıklanması, festival tarihi ilan edilmesi, bilet satışı için organizasyonlar gerçekleştirilmesi v.b.) koordinesiz ve plansız olarak hareket edilmeye devam edilmiştir. Vatandaşlarımızın hizmetleri kaliteli, etkin ve eksiksiz olarak alabilmeleri adına Gevaş Kaymakamlığımız tarafından firma temsilcileri ile görüşmeler yapılarak güvenlik başta olmak üzere bir önceki etkinlikte tespit edilen eksik hususlar kendilerine iletilmiştir” denildi.

“Toplumumuzu kutuplaştıracak tartışmalardan uzak durmaya davet ediyoruz”

Toplumsal uyarının dikkat çektiği açıklamada: “Buna rağmen firma tarafından gerekli hassasiyetin gösterilmemesi, başta güvenlik ile ilgili hususlar olmak üzere eksikliklerin tamamlanmaması üzerine Gevaş Kaymakamlığı tarafından söz konusu etkinliğe izin verilmediği firmaya bildirilerek kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bu süreç zarfında söz konusu etkinliğin yapılmasını isteyen veya istemeyen kesimleri, değerler üzerinden toplumumuzu kutuplaştıracak tartışmalardan uzak durmaya davet ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

“Gezgin Fest Van Gençlik Festivali isimli organizasyona izin verilmemiştir”
Açıklamanın devamında şöyle denild:” Valilik olarak vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamında bir etkinlik geçirmeleri maksadıyla gerekli tüm çabaların gösterilmesine karşın firma yetkililerinin Kaymakamlığımız tarafından bir önceki etkinlikte tespit edilen eksik hususları tamamlayamamaları dolayısıyla 2019 yılında yapılması planlanan Gezgin Fest Van Gençlik Festivali isimli organizasyona izin verilmemiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur “

DİRENEMEDİK ÖZÜR DİLERİZ

Gezgin Fest Van yetkilileri Van Valiliği tarafından organizasyona izin verilmemesi üzerine sosyal medya hesabından festivalin gelecği ile ilgili açıklama yaptı.

Şehri çok seviyoruz fakat direnemedik ifadesinin yer aldığı açıklamada şöyle denildi: “Direnemedik. Hepinizden özür dileriz. Gün içinde açıklamamızı yapacağız. Festivalimize otopark, çit, dedektör gibi sebeplerle onay çıkmamıştır. Şehri çok seviyoruz fakat direnemedik. Tüm bilet alan misafirlerimiz mağdur edilmeyecektir. Tek gayemiz budur, lütfen içiniz rahat olsun. Festivalin geleceğiyle ilgili, nerede yapılacağıyla ilgili bilgi pek yakında detaylarıyla verilecektir.”

Van'da izin verilmeyen Gezgin Fest'in Muş, Malatya, Elazığ'da yapılması için teklif geldiği, firmanın ise Tatvan, Adilcevaz veya Kars'ta yapmayı planlandığı öğrenildi.

Bakmadan Geçme